Magyarország

2011.08.25. 15:54

Hol „szorít” majd a zárolás?

Miskolc - Hogyan lehet kétmilliárddal kevesebből gazdálkodni? – erre adtak javaslatot az intézményvezetők.

Miskolc - Hogyan lehet kétmilliárddal kevesebből gazdálkodni? – erre adtak javaslatot az intézményvezetők.

A miskolci testület ugyanis arról döntött, hogy bevételelmaradás miatt kétmilliárd forintot zárol. Arról azonban, hogy ezt milyen spórolási technikákkal lehet túlélni, csak szeptemberben döntenek a képviselők. Az intézményvezetők csütörtökön adhatták le intézkedési tervüket, ebből készül a közgyűlési javaslat. Amíg döntés nem születik ebben az ügyben, az intézményvezetők és az önkormányzat is óvatosan fogalmaz, mindenesetre azt mindkét oldalról megerősítették: tömeges elbocsátást nem jelent majd a zárolás. Csakúgy, mint a kötelező feladatok ellátását és az intézmények működését sem érintheti.

Mégis hol lehet meghúzni a nadrágszíjat a zárolás után?

A tervek közt szerepel – egyes intézményeknél – a cafeteria megvonása, fizetési kötelezettségek átcsoportosítása. A hivatal szerint a közvilágításon is lehet milliókat spórolni, ha pár perccel később kapcsolják fel vagy éppen annyival hamarabb kapcsolják le.

Mivel pontos adatokról még nem adott felvilágosítást az önkormányzat, így csak egyes területekről van információnk: kátyúzásra kevesebb jut. Bár az idei évre tervezett összeg 75 százalékát már felhasználták a tél utáni nagyobb útjavításokra – tudtuk meg.

ÉM


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!