Magyarország

2011.08.23. 07:47

Ismét kinyitottak az óvodák

Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros - Hétfőtől akár augusztus 31-ig látogathatják az óvodákat még az iskolakezdő gyerekek is.

Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros - Hétfőtől akár augusztus 31-ig látogathatják az óvodákat még az iskolakezdő gyerekek is.

Jóllehet a 2011/12-es nevelési év hivatalos kezdete szeptember 1-je, az óvodák a nyári szünet után hétfőn újra megnyitották kapuikat. A szünet egyfelől az óvoda alkalmazottai számára nyújtott pihenési (szabadságolási) lehetőséget, másfelől „szabaddá tette a terepet” a karbantartási, felújítási munkálatok elvégzésére. Több helyütt is azt mondták: egyelőre „nyárias” a létszám, de a korábbi évek tapasztalata alapján már a jövő héten is több óvodásra számítanak.

Leginkább életveszély-elhárítás

Miskolcon hétfőn megnyitott az összes önkormányzati óvoda, a Belvárosi Óvoda kivételével, ahol a szülőket tájékoztatták és elfogadták, hogy augusztus 29-én vihetik e gyermekeket óvodába, tájékoztatta írásban lapunkat Dobos Tímea, a Polgármesteri Hivatal szóvivője. A rendelkezésünkre bocsátott adatokból kitűnik: a miskolci önkormányzat valamennyi, szám szerint 289 intézményének felújítására összesen 140 millió 836 ezer forintot irányzott elő idén. Ennek terhére az intézményeknél jelentkező élet- és balesetveszélyt jelentő, valamint a működést gátló meghibásodások megszüntetésére irányuló munkákat (csőrepedések, szennyvízvezeték-dugulás megszüntetése, elektromos hálózat meghibásodása, tetőbeázások megszüntetése stb.) végeztetik el.

Amire futott

A tiszaújvárosi Napköziotthonos Óvoda öt telephelyén is idén jobbára csak a karbantartásra, festésre, mázolásra, padlólakkozásra futotta. Kivételt jelent, hogy az egyik tagintézmény tornaszobáját csoportszobává alakították át, tudtuk meg Micskiné Bodó Erzsébet vezető óvónőtől. Elmondta: jelentősebb beruházásra idén nem futotta, de lehetőség szerint igyekeznek lecserélni valamennyi nyílászárót műanyag ajtókra és ablakokra. (Még két „félépület” van hátra.)

Szépen sorban

Kazincbarcikán az Összevont Óvodák 9 tagintézményéből 5 az elmúlt években teljes vagy részleges felújításon esett át, 1-nél pedig közeleg a 25 millió forintos beruházás átadása. Fertőtlenítésre, tisztasági festésre azonban az elmúlt 4 hétben mindenütt sort kerítettek, tájékoztatott Göndör Judit a Városháza szóvivője.

Miskolci óvodák

2011. augusztusig a miskolci önkormányzati óvodáknál az alábbi munkák vannak folyamatban, illetve készültek el:  

Életveszély-elhárítás

Brigád úti óvoda szerkezetvizsgálati szakvélemény és kijavítási terv 538 000 Ft – a terv alapján a kivitelezésre árajánlat készítése folyamatban van

Vasgyári óvoda belső falépcső felújítása 922 000 Ft – a kivitelezés folyamatban van.

Összesen: 1 460 000 Ft

 

Váratlan meghibásodások elhárítása

Brunszvik Teréz Óvoda tetőszigetelés felújítása 2 247 000 Ft – elkészült

József úti Óvoda vízelfolyás megszüntetése 163 000 Ft – elkészült

Belvárosi Óvoda csőrepedés elhárítása 6 000 Ft. Mesevár Óvoda falban lévő csőrepedés megszüntetése 33 000 Ft – elkészült

Weöres Sándor Óvoda csőrepedés megszüntetése 26 000 Ft – elkészült

Bársony J. úti tagóvodában fűtési és vízvezetéki rendszer hibaelhárítása 99 000 Ft – elkészült

Összesen: 2 568 000 Ft

Mindösszesen: 4 028 000 Ft

Forrás: Polgármesteri Hivatal, Miskolc

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!