Magyarország

2011.11.02. 13:18

Délutános műszak

<em>A távoli múltban Vasmegyeren tanítottam, hetente három alkalommal délutánonként én voltam a tanulószobán, ahová a gyerekek fele kényszerből járt. Ennek eredményeként eszük ágában sem volt a leckéjükkel foglalkozni, és még azt is folyamatosan zavarták, aki tanult volna</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>

Bár a köznevelési törvényben nem nevezik nevén a gyereket, már tudjuk, hogy az egész napos iskola, a kötelező napközi bevezetését fontolgatja a kormány, ami nem rossz ötlet, már ha éppen normálisan működik – ám fentebb leírt tapasztalataim szerint ez ritkán van így. A koncepció szerint délután négy-öt óráig kell majd az iskolában gondoskodni a gyerekek felügyeletéről, amitől nyilván azt reméli a kormány, hogy aki otthon nem készülne fel a másnapi órákra, majd tanári felügyelet mellett megírja a házi feladatot a suliban – közben pedig jól felépül a tudásalapú társadalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!