Magyarország

2012.04.01. 15:47

Az LMP üdvözli a miniszteri biztos kinevezését a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Az LMP üdvözli, hogy "tizenöt hónap késlekedés után" Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető miniszteri biztost nevezett ki a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására, az ellenzéki párt egyúttal reméli, "nem áprilisi tréfa az egész".

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Az LMP üdvözli, hogy "tizenöt hónap késlekedés után" Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető miniszteri biztost nevezett ki a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására, az ellenzéki párt egyúttal reméli, "nem áprilisi tréfa az egész".A Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent rendelkezés szerint a miniszteri biztosi posztra vasárnapi hatállyal Varga Zsoltné Szalai Piroska Máriát nevezték ki, megbízatása pedig fél évre szól.

Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: pártja 2010 ősze óta követeli, hogy nevezzenek ki egy miniszteri biztost, aki a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felel. "Ez két éve szinte az egyetlen olyan javaslatunk, amelyet meg is valósít a kormány" - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor kifogásolja, hogy Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária megbízatása csak fél évre szól, ez ugyanis szerinte "nevetségesen kevés". "Szerencsére feladatainak nagy részét már elvégezték a szakértők a Népesedési Kerekasztaltól a Jól-Lét Alapítványon át a Corvinus Egyetem, a CEU (Közép-európai Egyetem) és a Budapest Intézet kutatóiig" - tette hozzá Ertsey Katalin, közölve, hogy az LMP szakmai javaslatokra épülő intézkedéscsomagját napokon belül eljuttatja a kinevezett miniszteri biztosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!