Magyarország

2012.05.05. 15:10

Irreálisan alacsony árat kínált az MTVA a kézilabda kupadöntők közvetítéséért

<span style="font-family: Cambria,serif; font-size: medium;">A mai napon napvilágot látott az MTVA közleménye a női kézilabda európai kupadöntőkkel kapcsolatban, amely a DIGI Sporttal kapcsolatban téves információkat tartalmaz.

A mai napon napvilágot látott az MTVA közleménye a női kézilabda európai kupadöntőkkel kapcsolatban, amely a DIGI Sporttal kapcsolatban téves információkat tartalmaz.A DIGI Sport az elmúlt héten ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája és a női kézilabda KEK döntő párhuzamos közvetítésére, mivel az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) azt kérte cégünktől, hogy tegye a közönség számára szélesebb körben elérhetőve ezeket a kiemelten fontos magyar érdekeltségű mérkőzéseket. A csatorna megkeresésére kizárólag a Magyar Televízió reagált, a tárgyalások pedig csütörtökön lezárultak. A két európai kupasorozat párhuzamos közvetítéséről nem sikerült megállapodni, mert az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, ugyanis az általuk „a megszokott piaci árnál magasabbnak” nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna.

A DIGI Sport a megegyezés reményében ennek az összegnek a kétszeresét kérte – nem a háromszorosát, ahogy az MTVA közleményében szerepelt – amely töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak.

A DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák ezeket a kiemelt közvetítéseket. Továbbra is állítjuk, nem csatornánkon múlik, hogy a kábelszolgáltatók felveszik-e kínálatukba a DIGI Sportot illetve a DIGI Sport Plus-t. Jelenleg másfél millió háztartásban vagyunk jelen, több mint 130 műsorelosztó már elérhetővé tette mindkét csatornánkat. Kérünk mindenkit, hogy saját szolgáltatójának tegye fel a kérdést arról, hogy miért nem elérhető nála a DIGI Sport.

A kialakult helyzetre való tekintettel, május 5-én 17 órától a Győri Audi ETO-Buducsnoszt Podgorica Bajnokok Ligája finálét, május 6-án 18 óra 20 perctől az FTC-Viborg KEK döntőt, illetve a két összecsapás május 13-i visszavágóját kizárólag a DIGI Sporton lehet figyelemmel kísérni.

Sok szeretettel várunk mindenkit hétvégén a tévéképernyők elé! Szurkoljunk együtt a Győri Audi ETO és az FTC sikeréért!

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!