Magyarország

2012.05.18. 17:13

Készülnek a hulladékról szóló törvényjavaslat végrehajtási rendeletei

Budapest, 2012. május 18., péntek (MTI) - Elkészült a hulladékról szóló törvényjavaslat végrehajtási rendeleteinek nagy része, a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki tájékoztatása szerint erről Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetője számolt be egy szakmai konferencia zárásakor.

Budapest, 2012. május 18., péntek (MTI) - Elkészült a hulladékról szóló törvényjavaslat végrehajtási rendeleteinek nagy része, a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki tájékoztatása szerint erről Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetője számolt be egy szakmai konferencia zárásakor. A kormányportálon közzétett tájékoztatás szerint Vámosi Oszkár elmondta: a 36 jogszabály mintegy kétharmada végleges, úgynevezett normaszöveg állapotban van, a fennmaradó rendeleteket a következő hetekben fejezik be a szakemberek. A végrehajtási rendeleteket 130 szakértő készítette elő. A munka szakértői csoportokban folyt, elkészültek a szükséges vizsgálatok és elemzések is, amelyek garantálják a törvény és a részletszabályok egységét. Várhatóan még az ősszel elfogadja az Országgyűlés a hulladékról szóló új törvényt, ezzel egy időben megindulhat a 36 kiegészítő jogszabály közigazgatási egyeztetése is. A tájékoztatás szerint a szakmai munkának köszönhetően a hulladékról szóló lehet az első olyan törvény, amely a hozzá tartozó végrehajtási rendeletekkel együtt lép hatályba, várhatóan 2013. január 1-jén.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!