Magyarország

2012.05.11. 18:07

MSZP: a Jobbik szombati tüntetése a szélsőjobb újabb barbár megmozdulása

Budapest, 2012. május 11., péntek (MTI) - A Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata a Jobbik szombatra tervezett fővárosi demonstrációját pusztán "a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti" - írják az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.

Budapest, 2012. május 11., péntek (MTI) - A Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata a Jobbik szombatra tervezett fővárosi demonstrációját pusztán "a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti" - írják az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.A közlemény szerint nem értik, hogy a Jobbik a szombati demonstrációját miért nem a saját székháza elé szervezte. Véleményük szerint ugyanis a Fidesz-KDNP által végrehajtott szociális és munkaügyi "megszorításoknak a Jobbik szélsőséges és szegényellenes programja, elvei, gondolatai szolgálnak táptalajul".     Egyúttal azt is kijelentik, hogy a "cigányellenes Jobbik" volt az, amely elsőként szorgalmazta illetve az elfogadott törvények esetében megszavazta a szociális juttatások drasztikus csökkentését, a munkanélküli járadék megvonását, "az éhbérért dolgoztató közmunkatáborok felállítását", a jegyben nyújtandó családi pótlékot, a halálbüntetés visszaállítását.     A roma tagozat a Jobbik szombatra tervezett demonstrációját pusztán a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti - szögezik le. A Fidesz-KDNP hallgatását azonban annak beismeréseként értékelik, hogy a kormánypártoknak nincs és nem is volt saját programja - teszik hozzá.

A Jobbik tízezres nagyságrendű tömeget vár a szombat délutánra, Budapestre tervezett "vonulásos tüntetésére", amellyel az elmúlt évek "brutális megszorításai" ellen tiltakoznak - jelentette be Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus elmondta: a délután 3 órakor kezdődő tüntetés az MSZP Jókai utcai székháza elől indul. Itt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Ezt követően a résztvevők átvonulnak a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol Sneider Tamás alelnök és Vona Gábor pártelnök szólal fel.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 túltesz a Bokros-csomag megszorító hatásain és egy "időzített bomba, amely évtizedes kihatással is lehet nem csak a gazdaságra, hanem akár a népesedésre is". Hozzátette: a 600 milliárdos csomag családonként 250 ezer forint pluszterhet jelent évente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!