Magyarország

2012.06.16. 09:29

Foglalkoztatási támogatást kötött Békéscsaba egy osztrák műanyaggyártó céggel

Békéscsaba, 2012. június 15., péntek (MTI) - Foglalkoztatási támogatásról kötött megállapodást a békéscsabai önkormányzat a speciális műanyag terméket gyártó, osztrák tulajdonú Electroplast Magyarország Kft.-vel.

Békéscsaba, 2012. június 15., péntek (MTI) - Foglalkoztatási támogatásról kötött megállapodást a békéscsabai önkormányzat a speciális műanyag terméket gyártó, osztrák tulajdonú Electroplast Magyarország Kft.-vel.Vantara Gyula polgármester (Fidesz) a szerződés aláírása után elmondta: a városi önkormányzat a befektetőnek évi kétszázezer forint támogatást nyújt minden egyes foglalkoztatott után. Öt évig, húsz ember tartós foglalkoztatását támogatják.

Az Electroplast Magyarország Kft. márciusban vett bérbe az önkormányzattól egy ipari csarnokot, ahol jelenleg 23 főt foglalkoztat, a létszám szeptemberre 30-ra nő. A gyártástechnológia kiépítésére a cég egymilliárd forintot fordít, a kiépítést decemberre fejezik be.

A cég a Henkel Magyarország Kft. körösladányi gyárának állít elő műanyag flakonokhoz kupakokat és különböző adagoló fejeket.

Az Electroplast Magyarország Kft. ügyvezetője, Hermann Kunesch a békéscsabai beruházás részleteiről az MTI-nek azt nyilatkozta: a társaság több helyszínen is járt Békés megyében, a békéscsabai önkormányzatot 2011 novemberében kereste meg a Henkel Hungary Kft. ajánlására.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a békéscsabai üzemnél az előzetes megrendelések szerint éves szinten közel kétmilliárd forint árbevétellel számolnak, 40 főállású alkalmazott foglalkoztatása mellett.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!