Magyarország

2012.06.16. 12:47

Pollenhelyzet - Az elmúlt hétvégéhez képest csökkent a terhelés

Budapest, 2012. június 16., szombat (MTI) - Az elmúlt hétvégéhez képest csökkent a pollenterhelés, az allergiásoknak most leginkább a csalánfélék okozhatnak tüneteket - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

Budapest, 2012. június 16., szombat (MTI) - Az elmúlt hétvégéhez képest csökkent a pollenterhelés, az allergiásoknak most leginkább a csalánfélék okozhatnak tüneteket - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatához eddig beérkezett adatok szerint tüneteket okozó koncentrációban a csalánfélék virágporát regisztrálták. Az allergén gombák közül az alternaria közepes-magas, a fővárosban nagyon magas, a cladosporium országosan nagyon magas koncentrációban volt jelen.

Budapesten és Zalaegerszegen a pázsitfűfélék, Pécsen és Zalaegerszegen a szelídgesztenye, Budapesten a hárs, Miskolcon a bálványfélék okozhatnak még tüneteket az arra allergiásoknál. Alacsony koncentrációban az útifű, a fenyőfélék, a lórom, a libatopfélék és a kender virágpora is jelen van a levegőben - írta az ÁNTSZ.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!