Magyarország

2012.06.07. 08:19

Több tucatnyi országból érkeznek vendégek a Magyar Világtalálkozóra

Balatonlelle, 2012. június 7., csütörtök (MTI) - Idén hét település ad otthont a július 1-8. között megrendezett Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának, amelyre eddig 42 országból jelezték részvételüket magyarok.

Balatonlelle, 2012. június 7., csütörtök (MTI) - Idén hét település ad otthont a július 1-8. között megrendezett Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának, amelyre eddig 42 országból jelezték részvételüket magyarok.A tavaly először Balatonlellén megrendezett Magyar Világtalálkozó programjai idén már hét települést - Budapestet, Balatonlellét, Fonyódot, Szegedet, Máriapócsot, Nyírbátort és Örkényt - érintenek - derült ki a szervezők MTI-hez eljuttatott sajtóközleményéből. Az eddigi visszajelzések szerint érkeznek vendégek a közvetlen határon túli és európai országok mellett Ausztráliából, az USA tíz államából, Brazíliából, Argentínából, Peruból, Indiából, Mauritániából, Nigériából és Indonéziából is.

A "Határtalan összefogás" mottót választó rendezvénysorozat a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek a magyar értékek és teljesítmények jó hírének népszerűsítésére és közvetítésére szerte a nagyvilágban. A szervezők szeretnék megnyerni az ügynek az öt kontinens több mint félszáz hasonló célú szervezeteinek, alapítványainak, együttműködő vállalkozásainak jeles személyiségeit, befogadva más népek, nemzetek értékeit is.

A rendezvény fesztivál jellegű központja a budapesti SYMA Rendezvényközpontban felépítendő „Világfaluban” lesz, ahol a mintegy ötezer négyzetméteres területen felépített találkozóhelyeken (Kárpát-medence, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ausztrália, Afrika, Ázsia, Európa) lehet ismerkedni a közvetlen határon túliak és a távolabb élő magyarok képviselőivel, szervezeteivel, és a befogadó országok kultúrájával.

A nyolc napig tartó rendezvénysorozat idején a kulturális és közéleti eseményektől kezdve a szórakoztató műsorokig, vagy gyermekfoglalkoztató programokig sokféle lehetőségből válogathatnak majd a résztvevők. Lesznek egyebek közt szakmai beszélgetések, konferenciák, zsinat, filmszemle, focibajnokság, táncház, Magyar Géniusz találmányi kiállítás, Hungaricumok utcája, kézművesek sora. A részletes fővárosi és vidéki programokról a www.vilagtalalkozó.hu honlap közöl részleteket.

A rendezvényen a kárpátaljai rászoruló gyermekek számára gyűjtenek adományokat, és várják az önkéntes véradókat is. A MÁV 50 százalékos kedvezményt biztosít a világtalálkozóra utazóknak, ahová a 14 éven aluli gyerekeket ingyen, a felnőtteket 1000 forintért engedik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!