Magyarország

2012.07.07. 10:38

Eloltották az erdőtüzet Bócsánál

Kecskemét, 2012. július 7., szombat (MTI) - Két hektárnyi fenyőerdő aljnövényzete égett le szombat hajnalban Bócsa külterületén, a tüzet reggelre eloltották, már csak az utómunkálatokat végzik - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kecskemét, 2012. július 7., szombat (MTI) - Két hektárnyi fenyőerdő aljnövényzete égett le szombat hajnalban Bócsa külterületén, a tüzet reggelre eloltották, már csak az utómunkálatokat végzik - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.Kovács Andrea elmondta: a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy az aljnövényzetről a lombokra is átterjedjen a tűz.

Valószínűsíthető, hogy a vihart kísérő villámcsapásoktól gyulladt meg az aljnövényzet - tette hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel szombat hajnalban még azt közölte, hogy négy hektár fenyőerdő ég. Az oltásban 6 tűzoltóautó és csaknem 40 tűzoltó vett részt.

 

 

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!