Magyarország

2012.07.09. 17:31

Foglalkoztatási, szociális és a közoktatási fejlesztésekre lehet pályázni

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) - Az Új Széchenyi Terv keretében a foglalkoztatás területén 37 milliárd forint új uniós forrás érhető el, a közoktatásban több mint 4 milliárd forintra, szociális fejlesztésre pedig mintegy 2 milliárd forintra lehet pályázni - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hétfőn az MTI-t.

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) - Az Új Széchenyi Terv keretében a foglalkoztatás területén 37 milliárd forint új uniós forrás érhető el, a közoktatásban több mint 4 milliárd forintra, szociális fejlesztésre pedig mintegy 2 milliárd forintra lehet pályázni - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hétfőn az MTI-t.A közlemény szerint a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítésére megjelent felhívás kerete 11,7 milliárd forint. A cél a megváltozott munkaképességűek felkészítése, elhelyezkedésük elősegítése, valamint a munkáltatók ösztönzése a foglalkoztatásukra.

Egy másik új konstrukció a hajléktalan emberek társadalmi integrációjának erősítését tűzte ki célul, a rendelkezésre álló keretösszeg 105 millió forint - közölte az NFÜ.

A fiatalok vállalkozóvá válását összesen csaknem 7 milliárd forinttal támogatják, a pályázatok célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése.

A munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek fejlesztésének, kapacitásaik megerősítésének kerete 1,6 milliárd forint, a pénzre egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

A 3 milliárd forintos kerettel megjelent "Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban" elnevezésű pályázat célja hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítése tranzitfoglalkoztatási programok segítségével.

Az autizmussal élő emberek életminőségét támogató országos szakmai tanácsadó hálózat kiépítésére 800 millió forint értékben jelent meg felhívás. 

A foglalkoztatási szolgálat szolgáltatási rendszerének fejlesztésére, kapacitásainak megerősítésére 3 milliárd forint keretösszeggel jelent meg felhívás, fejleszthetik egyebek mellett a munkaerőpiaci információs rendszert, illetve az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat is.

Az aktív munkaerőpiaci politikák eredményességére és hatékonyságának javítására 6 milliárd forintos kerettel jelent meg pályázat, a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére, a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés fejlesztésére pedig 3,75 milliárd forinttal.

Szociális célú pályázat a jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztését célzó felhívás,a pályázat elérhető keretösszege 540 millió forint. 1,4 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatására.

A közoktatási fejlesztések területén 2,25 milliárd forintból jöhet létre javítóintézeti ellátást biztosító intézmény a Dunántúlon. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére-oktatására elkülönített keret 2 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!