Magyarország

2012.07.07. 13:02

MSZP: a Fidesz gazdasági hasznot húzna az iskolai menzák államosításából

Budapest, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az MSZP szerint a Fidesz-kormány "újabb gaztettet" hajtana végre az iskolai étkezők és a gyermekétkeztetés egy részének államosításával, abból ugyanis a szocialisták szerint a kormánypárthoz közeli vállalkozások húznának hasznot.

Budapest, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az MSZP szerint a Fidesz-kormány "újabb gaztettet" hajtana végre az iskolai étkezők és a gyermekétkeztetés egy részének államosításával, abból ugyanis a szocialisták szerint a kormánypárthoz közeli vállalkozások húznának hasznot.Török Zsolt a szocialisták szóvivője szombaton az MTI-nek azt mondta, az eddigi sajtóhírekből kiindulva arra számítanak, hogy a kabinet az államosítás után magánkézbe adja a menzák üzemeltetését, vagyis - mint fogalmazott - a kormány eddigi közbeszerzési gyakorlatát ismerve a jövőben a "Simicska Zrt.-k és a Nyerges Kft.-k" által feltálalt menü kerül az iskolai étkezőkbe.

Megjegyezte, ezen annak tudatában sem csodálkoznának, hogy a Közgép Zrt. eddig alapvetően építési feladatokat látott el, mivel azt látják, a Fidesz minden közbeszerzést úgy intéz, hogy formailag törvényesek, mégis a kormánypárthoz közel álló cégek kerülnek ki győztesként. Az ellenzéki politikus a sajtóértesülésként nyilvánosságra került kormányzati tervek hatását érzékeltetve elmondta, lehet, hogy most csak egy kis adag hús jut a gyerekeknek az iskolákban, az államosítás után azonban várhatóan ennyi sem marad, a "nagy szelet rántott hús pedig a Fidesz Zrt. hatalmas tányérjába kerül".

Az MSZP szóvivője emellett arra is emlékeztetett, hogy a kormány a közelmúltban úgy szigorította a gyermekétkeztetés szabályait, hogy azáltal harmincezer gyermek került ki a rendszerből. Török Zsolt hangsúlyozta, a kabinet ezen lépése is az alacsonyabb jövedelmű családokat sújta, ahogy a kormány egész családtámogatási rendszere, amely csak a társadalom legjobb módban élő 10-15 százalékának kedvez.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!