Magyarország

2012.08.28. 16:30

Elhatárolódnak a hevesi fideszes képviselők városi pártelnöküktől

Heves, 2012. augusztus 28., kedd (MTI) - A hevesi önkormányzat fideszes képviselői elhatárolódnak a városi Fidesz-elnök azon állításától, amelyben közpénzek felelőtlen kezelésével és az iskolások ebédpénzének eltüntetésével vádolta a város független polgármesterét.

Heves, 2012. augusztus 28., kedd (MTI) - A hevesi önkormányzat fideszes képviselői elhatárolódnak a városi Fidesz-elnök azon állításától, amelyben közpénzek felelőtlen kezelésével és az iskolások ebédpénzének eltüntetésével vádolta a város független polgármesterét.Az erről szóló, három fideszes képviselő aláírásával ellátott közleményt Balázs Ferenc, a település fideszes alpolgármestere kedden juttatta el az MTI-hez.

Sveiczer Sándor, a városi pártszervezet vezetője, aki maga is önkormányzati képviselő, hétfői kommünikéjében úgy fogalmazott: "Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás! Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!" Szerinte a város megkárosította a szülőket, mert több mint 200 millió forinttal tartozik a közétkeztető cégeknek, miközben az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben beszedték az ebédpénzt. Ez azonban mégsem jutott el azokhoz, akik az ételt szállítják, csakúgy mint az állami normatíva, pedig azt is minden hónapban utalja az államkincstár Hevesnek - közölte korábban Sveiczer Sándor.

Balázs Ferenc közölte: megdöbbenéssel értesültek Sveiczer Sándor magánakciójáról, amellyel támadást indított az önkormányzat ellen anélkül, hogy a testület fideszes képviselőivel egyeztetett volna. A helyi Fidesz-csoport sem foglalhatott állást, mert az elnök nem hívott össze csoportgyűlést - tette hozzá.

A politikus szerint a közleményben megfogalmazott vádak alaptalanok, hiszen Sveiczer Sándornak tudnia kell, hogy a közétkeztetés fenntartásához az állami normatíván és a szülői hozzájáruláson kívül jelentős önkormányzati támogatás is szükséges.

Az aláírók hangsúlyozzák, hogy Sveiczer Sándor tagja volt az előző és tagja a jelenlegi testületnek is, a többi között a közbeszerzési és a városfejlesztési bizottság elnökeként. Vagyis most is, és a múltban is rálátása volt a pénzügyi döntésekre. Tudja, hogy a felvett hiteleket az általa is kezdeményezett és felügyelt programokra, fejlesztésekre költötte a város.

Ezért felszólítják Sveiczer Sándort, hogy hagyja abba a szándékos károkozást, és önkormányzati esküjét szem előtt tartva felelős városvezetőként működjön közre a helyzet megoldásában - közölte Balázs Ferenc.

Csáki Zsigmond, a település polgármestere ugyancsak visszautasította a vádakat, politikai támadásnak tartva őket.

Sveiczer Sándor azt követően juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a település képviselő-testülete hétfőn elfogadta a város válságköltségvetését. Ugyanis július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

Csáki Zsigmond korábban a Fideszben politizált, a párt Heves megyei elnöki tisztét is ellátta, de a helyi rendelőintézet funkcionális privatizációja után kizárták a pártból, ugyanis a Fidesz központi vezetése ellenezte a magánosítást.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!