Magyarország

2012.09.11. 08:42

A Gerbeaud Házon egy hónapig lesz látható a legjobb épületfestők munkája

Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - A Vörösmarty téri Gerbeaud házat festheti ki virtuális technikával az idei Paint Up! épületfestő verseny három közönségdíjasa; az animációkat a budapesti karácsonyi vásár teljes időtartama alatt vetítik majd.

Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - A Vörösmarty téri Gerbeaud házat festheti ki virtuális technikával az idei Paint Up! épületfestő verseny három közönségdíjasa; az animációkat a budapesti karácsonyi vásár teljes időtartama alatt vetítik majd.A Hősök terén rendezik meg október 6-án a Paint Up! virtuális épületfestő pályázat döntőjét, amelynek során a nézők sms-ben szavazhatnak kedvenceikre. A közönség által legjobbnak ítélt három mű alkotója különleges munkalehetőséget kap: díjazás ellenében, egy-egy három perces animációt készíthetnek a budapesti Vörösmarty téren található Gerbeaud házra, amelyet a karácsonyi vásár alkalmával egy hónapon át láthatnak majd az érdeklődők - adták hírül közleményben a szervezők.

A zsűri által legjobbnak ítélt mű készítője egy darab egymillió forint értékű laptoppal, az ezüstérmes egy több mint fél millió forintot érő projektorral, a harmadik helyezett pedig egy csaknem 400 ezer forintos videokeverővel térhet haza.

Bordos László Zsolt nemzetközileg elismert videomapping művész szakértőként és zsűritagként is részt vesz a bírálásban. A művész cége által felajánlott különdíj nyertese szerződést kap egy projektmunkára a Bordos.ArtWorks vállalathoz, ahol Bordos László Zsolttal dolgozhat együtt.

Az idei Paint Up! döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó eseménye lesz, a pályázóknak a Műcsarnok 1000 négyzetméteres főhomlokzatához igazodó, három perces, zenei aláfestéssel ellátott "épületmozgató" animációt kell tervezniük. A pályázatok leadási határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők szeptember 24-ig meghosszabbították.

A nyílt verseny részleteiről a www.paintup.visualpower.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!