Magyarország

2012.10.27. 17:47

Fidesz: a kormány Európában példa nélkül növelte a foglalkoztatottságot

Budapest, 2012. október 27., szombat (MTI) - A Fidesz szerint a magyar kormány Európában példa nélkül növelte a foglalkoztatottságot, szemben a korábbi szocialista kormányokkal, amelyek elvették a bérből és fizetésből élők egy havi fizetését.

Budapest, 2012. október 27., szombat (MTI) - A Fidesz szerint a magyar kormány Európában példa nélkül növelte a foglalkoztatottságot, szemben a korábbi szocialista kormányokkal, amelyek elvették a bérből és fizetésből élők egy havi fizetését.Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője így reagált szombaton a szocialista Gúr Nándor aznapi sajtótájékoztatójára, amelyen az ellenzéki politikus egyebek mellett azt mondta, a kabinet nem váltotta be munkahely-teremtési ígéreteit, ráadásul az elmúlt időszakban csökkentek a reálkeresetek, a fiatalok pedig jövőkép hiányában külföldre távoznak.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében erre reflektálva úgy fogalmazott, a szocialista politikusoknak "igen rövid az emlékezetük". Hiába, mert az emberek tudják, hogy a szocialista kormányok elvették a bérből és fizetésből élők egyhavi fizetését - hangsúlyozza Selmeczi Gabriella, hozzátéve: a kismamák arra is emlékeznek, hogy a gyes időtartamát háromról két évre csökkentették, vagyis elvettek a családtámogatásokból.

"Nagy a zűrzavar a baloldal háza táján, ha csak ennyire futja" - összegzett a szóvivő. Szerinte a kabinet Európában példa nélkül növelte a foglalkoztatottságot, adórendszere pedig minden, gyermeket nevelő családnak könnyebbséget jelent.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!