Magyarország

2012.11.01. 12:45

OS - Az MSZP Országos Központjának közleménye

Budapest, 2012. november 1., csütörtök (OS) - A Fidesz újabb tündérmeséje

Budapest, 2012. november 1., csütörtök (OS) - A Fidesz újabb tündérmeséje

Megdöbbentő az a cinizmus, amellyel Hoffmann Rózsa és az egész Orbán-kormány kezeli a fiatalok elvándorlásának problémáját. A jelenséget nem hogy nem értik, de fel sem fogják. A rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek. Hoffmann Rózsa azt tudta mondani, hogy a magyar múltban kifejezetten pozitív hagyomány, hogy pár évet a fiatalok külföldön töltenek, majd visszajönnek. Valóban: a tündérmesék hősei tényleg vállukra dobják a hamuba sült pogácsával teli tarisznyát, és nekivágnak a világnak. A mai magyar valóság annyiban hasonlít erre, hogy az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell vándorbotot fogjanak, kényszerből kell országot váltsanak.

Ezt nem fogja fel Hoffmann Rózsa. És ezért mond olyan blődségeket, hogy azért nem mennek el a fiatalok, mert magyarnak születtek. Kedves államtitkár asszony: azok a tízezrek, akik már elhagyták a szülőföldjüket az önök kudarcos politikája miatt, és külföldön tudnak csak boldogulni, talán nem magyarok? A teljes kormányzati agyhalált végül Matolcsy Györgynek sikerült beállítania, mikor azt mondta: az elvándorlás valójában rejtett nemzeti kincs. Üzenjük Hoffmann Rózsának, Matolcsynak és Orbánnak: nem annak lesz hagyománya, hogy elmennek a fiatalok, hanem annak, hogy az emberek elzavarják a Fideszt a hatalomból. És ez nem a tündérmesék világa lesz, hanem maga a valóság.

Winkfein Csaba, az MSZP elnökség

Kiadó: MSZP Országos Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!