Magyarország

2012.12.19. 15:40

Jogerősen felmentette a bíróság a pécsi kertvárosi emberölés vádlottját

Pécs, 2012. december 19., szerda (MTI) - Jogerős ítéletében felmentette a 2010. januári pécsi kertvárosi emberölés vádlottját a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

Pécs, 2012. december 19., szerda (MTI) - Jogerős ítéletében felmentette a 2010. januári pécsi kertvárosi emberölés vádlottját a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

A vádirat szerint a közismerten kábítószer-kereskedéssel foglalkozó sértett Pécs kertvárosi részén lévő lakásába 2010. január 30-án ismeretlen személyt vagy személyeket engedett be, akik bántalmazták, majd átvágták egy késsel a torkát. Ezt követően a tettesek a lakásból néhány százezer forint értékben ingóságokat és okiratokat vittek el. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves büntetlen előéletű pécsi lakost vádolt. A vádlott rendszeres kábítószer-fogyasztó volt, így került kapcsolatba a drogokat árusító sértettel, több alkalommal járt a lakásán is. A vádlottra azután terelődött a gyanú, hogy megtalálták nála a sértett mobiltelefonját.

A bűnösségét az eljárás alatt következetesen tagadó férfi arra hivatkozott, hogy a telefont találta, s csak azután vált nyilvánvalóvá számára, kié volt az, amikor bekapcsolta és megnézte a benne tárolt fényképeket. Az elsőfokú bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredménye alapján azt állapította meg, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok kétséget kizáróan nem igazolják, hogy a sértettet a vádlott ölte meg, ezért őt az ellene emelt emberölés bűntette, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége vádja alól felmentette.

A törvényszék ítélete ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a vádlott bűnösségének megállapítása és vele szemben büntetés kiszabása végett. A Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette büntetőtanácsa szerdán helybenhagyta a Pécsi Törvényszék májusban meghozott ítéletét, amelynek értelmében nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani a vádlott bűnösségét. Ezzel a felmentő ítélet jogerőre emelkedett.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!