Magyarország

2013.03.25. 16:07

Havazás - Nincs fennakadás a közúti közlekedésben

Budapest, 2013. március 25., hétfő (MTI) - Jelenleg az ország több megyéjében is változó intenzitással havazik, de ez nem okoz fennakadást a közúti közlekedésben - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2013. március 25., hétfő (MTI) - Jelenleg az ország több megyéjében is változó intenzitással havazik, de ez nem okoz fennakadást a közúti közlekedésben - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a 12 órai összesítésük alapján a Dunántúlon Vas és Zala megyében, Tapolca és Veszprém környékén, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön esik vagy szállingózik a hó, intenzív havazást a társaság útellenőrei a Mecsekből jeleztek.

A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak, így a fő- és mellékutak általában nedvesek Vas, Tolna és Baranya megyében, Baja közelében azonban már latyakosak, hókásásak, havasak. Többnyire szélcsend van, de Szekszárd és Tamási környékén, valamint a Duna-Tisza közén helyenként közepes erősségű szél fúj. Hóátfúvásos vagy járhatatlan útszakaszra nem kell számítani a közlekedőknek, fennakadást sem jeleztek még az utakról - írták.

Hangsúlyozták, a közútkezelő összes üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A társaság már gondoskodott arról, hogy szükség esetén rövid időn belül a saját munkagépein túl bérelhető munkagépeket is az utakra rendeljen a hóeltakarítási munkákra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, különösen, ha Baranya vagy Tolna megyében kelnének útra, mivel ezeken a területeken délután hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki a várható viharos erejű széllökések miatt.

Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak, elérhetőségük megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!