Magyarország

2013.04.18. 17:50

Páva Zsolt ötpárti bizottság felállítását javasolja Pécs közbiztonságának javítására

Pécs, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Egy a közbiztonság javítását célzó ötpárti bizottság felállítását kezdeményezte Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester csütörtökön, a közgyűlés szünetében.

Pécs, 2013. április 18., csütörtök (MTI) - Egy a közbiztonság javítását célzó ötpárti bizottság felállítását kezdeményezte Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester csütörtökön, a közgyűlés szünetében.

Mint a polgármesteri kabinetiroda MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, Páva Zsolt polgármester javaslatára a közgyűlés szünetében döntöttek a pártok képviselői arról, hogy kezdeményezik egy "politikamentes", ötpárti bizottságnak a megalakulását, amelynek az lesz a feladata, hogy összegyűjtse a közbiztonság növelésére vonatkozó egyes javaslatokat, majd azok alapján - és a rendőrséggel közösen - programot állítson össze.

A közlemény szerint a Fidesz-KDNP, az Összefogás Pécsért Egyesület, az MSZP frakciója és az LMP már jelezte, hogy részt vesz a közös munkában, a Jobbik egyelőre nem csatlakozott. Az eseti bizottság május végéig dolgozza ki a javaslatait, de azt követően is napirenden marad a téma, Pécs közbiztonságának folyamatos növelése ugyanis a cél. A közlemény szerint a statisztikai mutatók átlagosak Pécsett, de a lakosság nem érzi magát biztonságban, ez pedig valamennyi, a köz érdekét szem előtt tartó szervezet, így az önkormányzat számára is elsődleges szempont.

Hétfőn az MSZP pécsi frakcióvezetője, Tóth Bertalan jelentette be, hogy a város közbiztonságának javítása érdekében intézkedéseket, a pártfogói szolgálat szigorítása érdekében pedig törvénymódosítást kezdeményez pártjuk. Az MSZP pécsi frakcióvezetője a Páva Zsolt polgármester lányát ért támadás miatt ismertette a párt javaslatait. A Fidesz két pécsi képviselője közleményben reagált a szocialisták felvetésére. Eszerint "a pécsiek biztonsága nem lehet politikai vita tárgya, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy Pécsett nyugalom uralkodjon" - írták.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!