Magyarország

2013.05.29. 18:16

Budapesten is bemutatkozik a koreai komikus főzőshow

Budapest, 2013. május 29., szerda (MTI) - A világ számos országában már nagy sikert aratott Nanta koreai komikus főzőshow Budapesten mutatkozik be szombaton.

Budapest, 2013. május 29., szerda (MTI) - A világ számos országában már nagy sikert aratott Nanta koreai komikus főzőshow Budapesten mutatkozik be szombaton.

Az előadásban a színész-szakácsok kezében a kések, serpenyők, vágódeszkák és kancsók alakulnak át hangszerekké. A Nanta produkciójában nyelvi akadályok nem léteznek, a show ugyanis a látványos mozdulatokon és a ritmusos zenén keresztül szórakoztat - olvasható a szervezők közleményében.

Az előadás szavak nélkül varázsol egy humoros és könnyed történetet a színpadra. A történet szerint három különleges séf épp átlagos teendőinek áll neki a konyhában, amikor a beviharzó étteremvezető azt parancsolja, hogy még aznap este hat óráig főzzenek meg egy teljes esküvői menüt. Ráadásul az étteremvezető még fiatal unokaöccsét is rájuk sózza, hogy tanítsák meg neki a főzés alapjait. A konyhában óriási zűrzavar alakul ki, mindenki lázas munkában ég, a szakácsok féktelen mozdulatokkal szeletelnek, hámoznak, aprítanak, sütnek, főznek. Az esküvői menü végül elkészül, a fogadás sikeresen lezajlik.

A fináléban a szakácsok hatalmas bulira invitálják a nézőket: az előadás interaktív, a nézők közül bárki résztvevője lehet egy tradicionális koreai esküvőnek.

A beszédet és a hagyományos hangszereket mellőző különleges előadás a koreai színháztörténet nagy sikere: 1999-ben az edinburghi Fringe fesztiválon első díjat nyert, 2004-től pedig állandó produkció a New York-i Broadway-n. Koreában évente 750 ezer turista élvezi az előadást, a produkciót a világ 43 országának 280 városában már több mint nyolcmillió néző látta.

A szombati két előadást délután négy és este hét órakor tartják a Millenárison.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!