Magyarország

2013.05.14. 14:17

Fidesz: Mesterházy újra rossz színben tünteti fel külföldön Magyarországot

Budapest, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök norvégiai látogatásakor ismét rossz színben tüntette fel Magyarországot.

Budapest, 2013. május 14., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök norvégiai látogatásakor ismét rossz színben tüntette fel Magyarországot.

A szocialisták elnöke Oslóban, a szélsőségek és a gyűlölet elleni nemzetközi konferencián - pártja közleménye szerint - egyebek mellett arról beszélt, hogy ma Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek, és míg máshol éles határ húzódik a szélsőjobb és a jobboldal között, nálunk nem. Hozzátette, a kormány elhatárolódás helyett eltűri a gyűlölködő eszméket.

A Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy reagált: Mesterházy Attila "régi jó szokásához híven" megint összemosta a Fideszt és a Jobbikot.

Hoppál Péter úgy fogalmazott: 2010 előtt a baloldal a szervezett alvilággal szövetkezett hatalma megtartásáért, 2010 után azonban "módszert váltottak", "külföldre rohangálnak", és különféle lejárató kampányokkal próbálják rossz színben feltüntetni Magyarországot. Mesterházy Attila múlt heti "elszólásáról" pedig, miszerint "az MSZP a kampányában nagyon számít a nemzetközi nyomásra", kiderült, valójában ők maguk gerjesztik ezt a nyomást - fűzte hozzá.

Felhasználták már a "hazugságkampányukra" a médiatörvényt, az alkotmányt, de "egyre szorul a nyakukon a hurok", mert látszik, hogy az újabb és újabb ügyek ellenére az MSZP az a politikai erő Magyarországon, amelyik vállalhatatlanná vált - mondta a kormánypárt szóvivője.

A szocialista pártelnök határozott cselekvésre szólította fel a magyar kormányt a vállalhatatlan szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben, holott Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltbeli Zsidó Világkongresszuson, Budapesten már kinyilvánította a zéró tolerancia elvét, a kabinet pedig így is cselekszik - mondta Hoppál Péter.

Szavait azzal zárta, hogy Mesterházy Attilának nem a kormány számára kellene instrukciókat adnia, hanem saját pártjában kellene zéró toleranciát hirdetnie a maffiabaloldal módszereivel szemben. Ezektől kellene elhatárolódnia, "nem pedig külföldre szaladgálni, akár még az Északi-sarkig is, hogy Magyarországot mindenhol rossz fényben tüntesse fel" - fogalmazott a fideszes politikus.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik