Magyarország

2014.12.14. 13:19

X-faktor: a nézők hazaküldték az űrlényeket

A nézők úgy döntöttek, hogy a még egyetlen talpon lévő csapatot sem engedik tovább a döntőbe. Maradt tehát Benji, Horányi Juli, Nagy Ricsi és Tóth Andi, a Tha Shudras pedig már egy űrhajón száll hazafelé.

A nézők úgy döntöttek, hogy a még egyetlen talpon lévő csapatot sem engedik tovább a döntőbe. Maradt tehát Benji, Horányi Juli, Nagy Ricsi és Tóth Andi, a Tha Shudras pedig már egy űrhajón száll hazafelé. A legjobb 5 előadó az évtized legjobb dalait és híres filmslágereket adtak elő, így mindenkinek két produkcióval kellett készülnie, de előtte még egy nagy közös éneklés is belefért. Elsőként Ricsi választott egy napjainkban népszerű, OneRepublic dalt. Little G más hangnemben adtak volna elő, de ennek ellenére rendben volt. Horányi Juli nagyon szenvedett, ami produkció minőségére is kihatott. Nem is csoda, hiszen az orvosa eltiltotta az énekléstől, ő mégis bevállalta. Demjén Rózsi Szerelem az első vérig című számát énekelte, de nagyon biztonságosan, nem voltak benne felesleges csillogások. A Tha Shurdas választása egy Rihanna számra esett, Tóth Gabi biztos volt benne, hogy ez elég lesz a fináléhoz. A 17 éves Benji Christina Perri A Thousand Years című dalát adta elő. A fiatal fiú a szemünk előtt lett férfi, pont a finálé előtt egy adással. Tóth Andi az egyik mentor, Tóth Gabi dalát énekelte el. Az eredeti előadó is elismerte, hogy a szám nagyon nehéz, több énekes elvérzett már benne.

Következhetett a második forduló, aki eddig filmzenét énekelt, az most a toplistás dalokra tért át és viszont. A Tha Shudras meglepő módon egy rajzfilmből, az Aladdinból választott. Az énekesre ugyanis nagy hatással volt ez a nóta gyerekkorában, tetszett neki, ahogyan a dzsinn mindenné át tud változni és mindent meg tud alkotni. Benji Kállay Saunders András slágerét, a My Baby-t találta méltónak az estéhez. Az ének rendben volt, de a táncot és a mozgást nem nagyon kellene erőltetni - erre jutott a zsűri is. Tóth Andi vállalta be a filmes témáknál kötelező (és már kicsit unalmas) Whitney Houston I Will Always Love You-t. Tóth Gabi elsírta magát, mert magát látta a lányban - nem hiába, névrokonok. Horányi Juli Adele-t énekelt, de végig azon izgult mindenki, ő is, hogy sikeresen be tudja fejezni a számot. A feszültség rá is nyomta a bélyegét a produkcióra. Nagy Ricsi Dés László dalával a második körben, mely Szikora Robi szerint túl durva volt, ő másképp adta volna elő.

Következett a döntés. Benjinek és a Tha Shudrasnak kellett párbajoznia. A mentorok nem tudtak dönteni, úgyhogy nyílt a boríték és a nézők az űrcsapatot találták gyengébbnek. Számukra tehát a verseny véget ért, nem lehetnek ott jövő héten a grandiózus finálén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!