Magyarország

2017.09.16. 09:25

"Mondanám, az ilyen emberek szállítsanak bútort, de inkább azt se" - Megálltak cigit és burgert venni a betegszállítók, a rákos beteg az autóban várt

Budapest - Felháborító eset történt egy 73 éves rákbeteg, súlyos, mélyvénás trombózisban szenvedő hölggyel, amibe könnyen bele is halhatott volna.

Budapest - Felháborító eset történt egy 73 éves rákbeteg, súlyos, mélyvénás trombózisban szenvedő hölggyel, amibe könnyen bele is halhatott volna.

A Szent János Kórház belgyógyászati osztályáról kellett volna a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba szállítani, ám a betegszállítók nem viselkedtek profihoz méltó módon, így a kora esti időpont helyett csak hajnali 1 után érkezett meg a kórházba. A hölgy családja a hvg.hu hírportált kereste meg panaszával. Elmodták: amikor az asszony jelezte, hogy nem tudja mozgatni a lábát, és így nem tud saját magától beszállni a mentőautóba, a betegszállítók csak annyit mondtak: - Ne szórakozzon, tudja, hány óra van?

A nő lábában két vérrög is volt, amik bármikor leválhattak volna, és ezzel akár a nő halálát is okozhatták volna, ezért ezért csak fekve, hordágyon volt szállítható. Ám a betegszállítók mégis tolókocsiba tették.

– Mondanám, az ilyen embe­rek szállítsanak bútort, de inkább azt se, még arra is oda kell figyelni – mondta az idős asszony lánya. Ám az igazán különös fordulat még ezután jött: a szállítók ugyanis megálltak hamburgert és cigarettát venni. Míg a betegszállítók vásároltak, a trombózisos nő két másik betegtársával a mentőkocsiban várt hálingben és köntösben, és teljesen átfagytak, mire a kórházba értek.

– A kollégák valóban megálltak ételt és cigarettát venni, de csak megvették, nem ültek be helyben megenni – ismerte el a kitérőket a betegszállítást végző AMS Mentőszolgálat ügyvezető igazgatója, Agócs Gábor. A GPS szerint a vásárlás mindössze 6 percet vett igénybe, és mivel nem volt több útjuk aznap éjjel, "nem vétettek". Ám így sem úszták meg a betegszállítók írásbeli figyelmeztetés nélkül, ezt azért kapták, mert tolókocsiban szállították a beteget, noha nem lehetett volna a lábában lévő vérrögök miatt.

Forrás: hvg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!