Máriapócs hírei

2012.10.29. 12:07

V. Határtalan Színjátszó Fesztivál

Nagy sikerrel zajlott a hétvégén az V. Határtalan Színjátszó Fesztivál. A máriapócsi Művelődési Ház és Városi Könyvtár valamint a nyírbátori Lenszirom Színház és Módszertani Műhely közös összefogásával valósulhatott meg az idei évben a program.

Nagy sikerrel zajlott a hétvégén az V. Határtalan Színjátszó Fesztivál. A máriapócsi Művelődési Ház és Városi Könyvtár valamint a nyírbátori Lenszirom Színház és Módszertani Műhely közös összefogásával valósulhatott meg az idei évben a program.A több országból érkező színjátszó csoportok előadásait október 26-án pénteken és 27-én szombaton tekinthette meg a nagyközösség a nyírbátori színházban. A péntek délelőtti műhelymunkák és az osztályterem-színházi előadások után pénteken 6 előadást szombaton 4 előadást tekinthettünk meg. Péntek este a máriapócsi Zarándokházban fergeteges moldvai táncházzal és improvizációs bulival szórakoztattuk a részvevő csoportokat. A szombati bemutatók után a zsűri összegezte az előadásokat. Munkájuk nem volt könnyű, hiszen a 10 előadásból kellett kiválasztani a legjobbakat. Gosztola Adél és Gyurics Tibor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművészei az előadásokat arany, ezüst valamint bronz minősítésékkel jutalmazták. A legjobb csoport belépőjegyet kapott a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, a legnagyobb létszámú csoport pedig a Nagymedve Cukrászda tortáját kóstolhatta meg. Külön jutalmat kapott a Záhonyi Kikelet Színjátszó Kör legfiatalabb táncosa.

 Arany minősítést kaptak:

Berekenye Diákszínjátszó Kör – Szilágycseh (Románia)

Szilágyi Andor: Busz, avagy és vállainkra a sötétség

Rendezte: Bodea György

 Lenszirom Színház - Nyírbátor

Kérem, én még nem játszottam!

Rendezte: Vona Éva

Ezüst minősítést kaptak:

Kassai Gimnazista Színjátszó Csoport (Szlovákia)

Benedek Elek: Bűbájos

Rendezte: Bodon Andrea

 Abakusz Színjátszó Kör (nagyok) - Debrecen:

Hová mész Veronika?

Rendezte: Nánási Sándor

 Lenszirom Színház - Nyírbátor

Lázár Ervin: Gyere haza Mikkamakka, mert jönnek a pomogácsok

Rendezte: Vona Éva

  Bronz minősítést kaptak:

Gyöngyöcske – Bély (Szlovákia)

Süssünk, süssünk valamit!

/szerkesztett népi játék/ Rendezte: Szakszon Anna

 Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund – Szabadka (Szerbia)

Stranger int the night

Rendezte: Ralbovszki Csaba-Greguss Zalán

 Abakusz Színjátszó Kör – Debrecen

Wass Albert: A gombaültető

Rendezte: Nánási Sándor

 Csicsergő – Bély (Szlovákia)

Ábelesz, Kóbelesz

Rendezte: Szakszon Anna

 Záhonyi Kikelet Színjátszó Kör - Záhony

Dösi More

Rendezte: Nagy Zsoltné

         Köszönjük a támogatást az NKA-nak az NCSSZI-nek, a máriapócsi Kegytemplomnak, a máriapócsi Nagymedve Cukrászdának, a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőnek. A szervezésben való közreműködésért köszönetet mondunk a nyírbátori Kulturális Központnak, a máriapócsi Napköziotthonos Óvodának, a máriapócsi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Művészeti Iskolának, a máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokháznak, a máriapócsi Boldog II. János Pál Pápa Idősek Otthonának.

 Vonáné Pásztor Éva

Címkék#máriapócs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!