Miskolc hírei

2011.05.31. 11:42

Interjú Benczés Miklóssal, a DVTK edzőjével

<p>Szombaton este bajnok lett a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata. A Keleti csoportban diadalmaskodó csapat edzőjével, Benczés Miklóssal beszélgettünk hétfőn.</p>

- Mikor és hol fejezte be a napot a szombati meccset követően?

Benczés Miklós: - Vasárnap, hajnal 3 óra körül indultam haza Miskolctapolcáról, egy szórakozóhelyről, ahol a csapat tagjaival ünnepeltünk.

- Könnyen haza talált?

Benczés Miklós: - Miért ne találtam volna? Arra céloz, hogy az alkoholtól olyan bódult voltam, hogy nem tudtam merre induljak? Ki kell ábrándítsam, nem voltam berúgva, egész éjszak összesen két pohár pezsgőt ittam.

- Csak kettőt?

Benczés Miklós: - Igen. Nem kellett nekem alkoholos ital, anélkül is nagyon felszabadult hangulatban voltam. Nekem ez a bajnoki cím, olyan mámort okozott, amit szerintem semmilyen szeszes ital nem tudott volna, és nem is tudna helyettesíteni.

 

- Az öleléseket, a bajnoki cím utáni puszikat biztosan nem számolta, és nehéz is lenne megbecsülnie így utólag, de mi a helyzet az sms-ekkel, a gratuláló telefonokkal?

Benczés Miklós: - Rengetegen gratuláltak telefonon, nem csak szombaton, hanem azóta is, és több tucat sms-t kaptam, lehet, hogy száz is megvolt, nem számoltam, de nagy öröm volt olvasni ezeket.

- Mit jelent 2011. május 28-a az Ön életében?

Benczés Miklós: - Még nem tudom, úgy gondolom, hogy később fogom tudni értékelni azt, ami történt, ami történik. Talán azért, mert mint a történészeknek, szükség van egy bizonyos idő elteltére, hogy ezt az egészet el tudjam helyezni. Már csak azért is, mert még most is a hatása alatt vagyok ennek a napnak.

- Változik valami ettől a sikertől a csapat életében, programjában?

Benczés Miklós: - Dolgozunk ugyanúgy, ahogy eddig, a szakmai program nem borul fel, annyiban lesz más ez a hét, hogy szerdán a csapatépítés jegyében egy közös kirándulásra megyünk Aggtelekre. Azért ide, mert ez egy csodálatos hely, és a külföldi játékosaink megmutathatjuk ennek a természeti jelenségnek a szépségeit, és túl a közösségi élményen ez a program arra is jó lehet, hogy nálunk játszó labdarúgókban erősödik a kötődés a régió iránt.

- ,,Vége” a bajnokságnak, vagy még ez a két meccs, ami hátra van, valami miatt fontos?

Benczés Miklós: - Most szombaton, az idény utolsó hazai mérkőzését játsszuk, és a Cegléd elleni összecsapás nagyon fontos a számunkra, már csak azért is, mert a szurkolók, a klubvezetés is ünneplésre készül, és mi ennek az apropóját egy győzelemmel szeretnénk teljessé tenni. Ugyanakkor tudjuk, hogy az NB I-es visszatérésünk, a következő szezon meccsei is itt van a nyakunkon.

- Rövid a szünet, öt hét van csak az NB II Keleti csoport zárása, és az NB I jövő évadjának nyitánya között. Elképzelhető, hogy a Cegléd elleni találkozót követően a külföldi játékosok már a szezon vége előtt egy héttel engedélyt kapnak arra, hogy megkezdjék a pihenőjüket? Hiszen június 22-én már megkezdik a felkészülést...

Benczés Miklós: - Felvetődött ez a lehetőség is, a Cegléd ellen biztosan itt lesz mindenki, utána viszont lehet, hogy az utolsó héten már nem a teljes keret fog együtt készülni az évad utolsó bajnokijára.

ÉM-BCS


boon | 2011.05.31 09:15

"Ki nyeri a BL-t? Milyen bélelt? Hát a Barsza, vagy a MU? Szedd már össze magad drága testvérem, mik azok?" (Diósgyőr szurkolók párbeszéde Mezőkövesden.) - Juhász-Léhi István jegyzete.

boon | 2011.05.30 22:00

Telki - A Hivatásos Labdarúgók Szervezete a hagyományoknak megfelelően idén is megválasztotta a bajnoki szezon legjobbjait.

boon | 2011.05.30 15:06

Miskolc - "Nekem minden gratuláció ugyanolyan fontos; legyen az szurkolóké, vagy éppen edzőkollégáé." - fogalmozott Benczés Miklós.

boon | 2011.05.30 14:58

Miskolc - 2011. május 28-án eljött a nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várt: 37 év után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora! Íme a BOON kis mozija a BAJNOKCSAPAT tiszteletére a kövesdi meccsről, Csáki József emlékének ajánlva.

boon | 2011.05.30 12:49

..., hogy 3-1 az eredmény Vácon, s ezzel BAJNOK a DIÓSGYŐR! Öltöző, klubház, ünneplés, fieszta, pezsgő, extázis.

eszak | 2011.05.30 10:44

Benczés Miklósnak, a Diósgyőr edzőjének nem volt nehéz azonosulni a szurkolókkal szombaton este.

eszak | 2011.05.30 07:52

A Spartacus előnyben volt, de kikapott a Dunakanyarban, így veresége ellenére is bajnok lett a DVTK.

boon | 2011.05.29 18:52

A DVTK ügyvezető igazgatója vasárnap délután boldogan, ugyanakkor higgadtan értékelte csapata bajnoki címét...

boon | 2011.05.29 18:19

2011. május 28-án eljött a nagy nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várva várt, hiszen 1974 után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora. Nézze meg a fotókat és a videókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!