Miskolc hírei

2011.07.10. 14:49

Ne legyen önkéntes sértett! – Átvágó pénzváltók

A nyári hónapokban fordul elő jellemzően, hogy amikor az utcán valutát váltani akarókat rászedik és becsapják.

A nyári hónapokban fordul elő jellemzően, hogy amikor az utcán valutát váltani akarókat rászedik és becsapják. A rendőrség nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy pénzváltáskor mindig célszerű a hivatalos pénzváltók szolgáltatásait igénybe venni, mivel az „akciósan” szerezhető valuta örömébe könnyen üröm vegyülhet. A napokban történt Miskolcon, hogy az egyik belvárosi bevásárlóközpont előtt egy nő elfogadta az utcai pénzkalmár ígéretesnek tűnő ajánlatát. Az illúzió tünékenynek bizonyult, hiszen a sértett a trükkös pénzügyi tranzakció után negatív eredményeként majd több tíz ezer forintos veszteséget könyvelhetett el. A Miskolci Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt folytat eljárást az egyelőre még ismeretlen elkövetővel szemben.

Az ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében a rendőrség azt tanácsolja, hogy az érintettek csakis a hivatalos pénzváltó helyeket használják, az utcai pénzváltók ajánlatát, pedig semmi esetre se fogadják el!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!