Miskolc hírei

2012.10.04. 18:11

MVSC: dupla meccses hétvége

Miskolc - Pénteken idegenben, vasárnap hazai pályán játszik az Albrecht-MVSC-MVSI.

Miskolc - Pénteken idegenben, vasárnap hazai pályán játszik az Albrecht-MVSC-MVSI.

A női röplabda NB I 2. fordulójában pénteken 19 óráról a Budai XI. vendége lesz az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese. De nem ez lesz a miskolci zöld-fehérek egyetlen bajnokija a hét végén, ugyanis vasárnap is pályára lépnek, ekkor hazai környezetben, a Csokonai úti csarnokban az NB I 3. fordulójában az NRK Nyíregyháza gárdáját látják vendégül 17 órától.

– Bízom benne, hogy a csapat jól fog játszani ezen a két mérkőzésen, és nem elbizakodva mondom, de az erőviszonyok alapján ezeket hozni kellene – kezdte Toma Sándor, a miskolciak szakvezetője. – A nyitó fordulóban, a múlt szombaton, a Veszprém ellen sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni, és ha nem is tökéletesen, de azért magabiztosan játszott, nyert a csapat.

Az alapcsapat?

Az edző által említett, három szettes találkozón, két és fél játszmán át a legjobbjait szerepeltette Toma Sándor, akitől azt kérdeztük, hogy az előttünk álló hétvégén is az alapcsapat koptatja-e majd parkettát.

– Azért ne felejtsük el, hogy az előkészületi mérkőzéseken, tornákon minden játékosnak lehetőséget adtam, és mivel most minden élesben megy, és nem közömbös számunkra, hogy egy meccsen belül milyen szettarányok születnek, így a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk – válaszolta az edző. – Mindemellett az is szempont, hogy a csapat a lehető leginkább összeérjen, azt szeretném, ha a lányok felvennék a ritmust, mire a keményebb ellenfelek következnek.

Toma Sándor elmondása szerint a fővárosi csapat és a szabolcsi nem egy kategóriát képvisel, utóbbi jobb erőkből áll, de mindkét gárda ellen szükséges a megfelelő koncentráció.

– Hamarosan felsőházi csapatok következnek a bajnokságban, és ezekkel az együttesekkel szeretnénk parti meccseket játszani, és lehetőleg a hazai találkozóinkon megfogni őket – jelentette ki az Albrecht trénre. – De ennyire azért még ne szaladjunk előre, ezen a hét végén is van mit megoldanunk, úgyhogy maradjunk a soron következő akadálynál, nekünk most a Budai XI. legyőzésére kell fókuszálnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!