Nagyvilág

2008.12.09. 12:20

Összefogás a kárpátaljai magyar családokért

<p>Ukrajna – Kárpátalján megalakult az Összefogás a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület, melynek elnökéül Szivák Jánost választották.</p>

Összefogás a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület néven új civil szervezet jött létre Kárpátalján, amelynek legfontosabb célja a gyermekek testi-lelki egészségének, családban történő, keresztény értékeken alapuló nevelésének támogatása, a családok összefogása, a magyarságtudat erősítése – adta hírül keddi számában az ukrajnai Kárpáti Igaz Szó. A lap híradásából kiderül, hogy civil szervezet a magyarországi ötletgazdától, az immár nyolc éve bejegyzett Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesülettől jogilag függetlenül, de annak segítségével és támogatásával alakult meg. A kezdeményezés szándéka, hogy elősegítse az együttműködést a kárpátaljai és az anyaországi családok között.

Első hagyományteremtő rendezvényükre december 11-én kerül sor a Beregszászi Művelődési Házban, ahol – amolyan előkarácsonyi rendezvény keretében – a magyarlakta falvakban élő, hátrányos helyzetű, sokgyermekes családokból származó gyerekek részére rendeznek műsort, többek között népszerű magyarországi előadók A kicsik a határon túli felajánlók által adományozott ajándékokat is kapnak. Az esti jótékonysági koncerten pedig többek között Pitti Katalin operaénekesnő is fellép. Az est bevételét a rászoruló családok megsegítésére ajánlja fel a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!