Nagyvilág

2010.07.12. 14:00

Megfőttek az utasok a námet vonaton - nyomoz a rendőrség

<p>A német szövetségi rendőrség hétfőn nyomozást indított az állami vasút munkatársai ellen, amiért a hétvégén az egyik expresszvonaton meghibásodott a légkondicionáló berendezés, és így a vagonokban több mint 50 fokban ültek az utasok.</p>

Szombaton három szerelvényen is leállt a légkondicionáló, emiatt mintegy 1000 utast kellett kimenekíteni. A vagonokban kibírhatatlan hőség volt. Egyes beszámolók szerint 50 Celsius-foknál is melegebb volt. Többen rosszul is lettek: összesen 44 utasnak kellett orvosi ellátást kapnia. Kilenc tizenévest pedig kórházba kellett vinni.

Kalapáccsal törte ki az ablakot az egyik fulladozó

A sajtójelentések szerint valaki olyan rosszul volt már az átforrósodott vagonban, hogy a földre feküdt, el ne essen. Az egyik szerelvényen egy csecsemővel utazó kismama a vészhelyzet esetére fenntartott kalapáccsal kitörte az egyik ablakot, hogy levegő jusson az utastérbe.

Végül megálltak a vonatok. A mentők és a vasutasok hideg italokat osztogattak a teljesen dehidratálódott utasoknak. Akinek nem kellett orvosi segítség, az egy másik szerelvénnyel utazhatott tovább.Időközben a Szövetségi Vasúti Felügyelőség is bejelentette, hogy saját hatáskörben is vizsgálatot indít az eset felderítése érdekében. A német vasút bocsánatot kért az eset miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!