Nagyvilág

2010.08.13. 16:56

Zátonyra futott egy teherhajó Svédországnál

<p>Feltehetően részeg volt annak a holland hajónak a kapitánya, amely péntek reggel futott zátonyra a Dániát és Svédországot elválasztó Öresund szorosban - közölte a svéd parti őrség. A hajó Helsingborg városától északra feneklett meg a svéd partoknál. A hajótest nem sérült meg, és nem kell tartani szennyezéstől.</p>

A Flinterforest nevű, 85 méter hosszú teherhajó Finnországból tartott Skóciába, amikor zátonyra futott pár kilométerre északra Helsingborg városától. A svéd parti őrséget hajnali fél hat órakor riasztották a teherhajóhoz. A parti őrség közlése szerint a hajó kapitánya valószínűleg részeg volt, de ezt még vérvizsgálat nem bizonyította. A kapitányt egy helyi rendőrőrsre szállították.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a hajó zátonyra futását, a svéd hatóságok még vizsgálják az esetet - közölte a svéd parti őrség. A hajó kiszabadítását az elkövetkező napokban kezdik meg, egyelőre még csak vizsgálják, hogy hogyan fogjanak hozzá. A művelethez előbb ki kell rakodni a szállítmányt, és egy vontatóhajót is kell küldeni a helyszínre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!