Nagyvilág

2010.10.30. 08:55

Eltemették a volt argentin elnököt

<p>Szülővárosában, Rio Gallegosban helyezték végső nyugalomra pénteken Nestor Kirchner volt argentin elnököt, a jelenlegi államfő, Cristina Kirchner férjét.</p>

Kirchner koporsóját egy több órán át tartó, buenos airesi búcsúztatás után vitték Rio Gallegosba. Az argentin fővárosban az elnöki palotában fogadta a részvétnyilvánításokat Cristina Kirchner és az elnöki házaspár két gyereke. A buenos airesi utcákat tízezrek lepték el, csakúgy, mint a volt argentin first lady, Eva Peron 1952-es, illetve férje, Juan Peron 1974-es halálakor. Több mint két kilométeres sorban álltak az emberek, hogy búcsút vegyenek Kirchnertől.

A koporsót pénteken szállították Rio Gallegosba, ahol ezrek kísérték a gyászoló menetet, köztük volt Hugo Chavez venezuelai elnök is. A 2003 és 2007 között az argentin elnöki posztot betöltő Nestor Kirchner 60 éves korában, szerdán hunyt el egy szívinfarktus után.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!