Nagyvilág

2010.10.25. 16:20

Kamera rögzítette, ahogy a nővér véletlenül lekapcsolta egy pácienst a lélegeztetőgépről

<p>Videokamera rögzítette, ahogy egy nővér véletlenül huszonegy percre lekapcsolt egy beteget a lélegeztető gépről. Az otthonában ápolt férfi emiatt agykárosodást szenvedett - számolt be róla hétfőn a BBC brit közszolgálati tévécsatorna, amely be is mutatta a videofelvételt.</p>

A páciens, Jamie Merrett egy 2002-ben történt közlekedési baleset után nyaktól lefelé megbénult. Otthon berendezett kórtermében egy kamerát helyeztek el, miután a férfi korábban kifogásokat emelt bánásmódja ellen.

A videofelvételen az látszik, amint a nővér véletlenül kikapcsolja a lélegeztető gépet, majd megpróbálja újraéleszteni Merrettet. A nővér egyik kollégájának a hangja is hallatszik a háttérben, amint azt kérdezi Aylwardtól, hogy "mit tettél?" A nővér ekkor rámutat a lélegeztetőgépre, majd azt feleli: "lekapcsoltam."

21 percig levegő nélkül

A 37 éves páciens a felvétel szerint észrevette, hogy mekkora hibát követett el a nővér, mert hallatszik, ahogy nyelve többszöri csettintésével próbálja felkelteni Aylward figyelmét. A nővér megpróbálta újjáéleszteni a férfit, de miután ez nem sikerült, kihívta a mentősöket, akiknek sikerült az újraélesztés. A lélegeztető gépet 21 perc után kapcsolták vissza. Kiderült: Merrett agykárosodást szenvedett.

Az incidens előtt a férfi tudott beszélni, képes volt kezelni kerekesszékét és hangjával irányított számítógépen is tudott dolgozni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!