Nagyvilág

2010.10.15. 13:50

Szívrohammal műtötték az ukrán elnök második emberét

<p>Szívműtétet hajtottak végre Viktor Janukovics ukrán államfő elnöki kancelláriájának vezetőjének első helyettesén, akit még csütörtökre virradó éjjel szállítottak kórházba – adta hírül pénteken a Gazeta.ua internetes hírújság.</p>

Hírügynökségi értesülések szerint Anna Herman szerdáról csütörtökre virradó éjszaka lett rosszul kijevi otthonában. A politikust szívroham gyanújával szállították be a Feofania kormányklinikára, ahol megerősítették a diagnózist. Azóta szívműtétet hajtottak végre rajta. A klinika szóvivőjének tájékoztatása szerint az állapota „már nem túlzottan kritikus”, nagyon jól javul, és talán már napokon belül elhagyhatja a kórházat.

Anna Herman nemrégiben egyenes adásban lett rosszul az egyik televíziós csatorna politikai műsorában. A kamerák közelről mutatták, hogy az egyik vita közben váratlanul a térdére borul, és nem mozdul. Majd, mikor magához tért, a szemein látszott, hogy nem tudja, hol is van.

Az elnöki titkárság második embere szerdán Dunja Mijatoviccsal, Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet sajtószabadság-képviselőjével együtt szerepelt egy sajtótájékoztatón, ahol az EBESZ képviselője meglehetősen elítélően nyilatkozott a szólásszabadság fokozódó ukrajnai korlátozásairól és az újságírók ellen elkövetett támadások megszaporodásáról. Anna Herman már ekkor nagyon fáradtnak tűnt, és még jóval a tájékoztató befejezése előtt elhagyta a termet.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!