Nagyvilág

2010.12.20. 15:04

Videó: Karácsony Franciaországban

<p>Franciaország - Nancyben látható a világ egyik leghíresebb karácsonyi parádéja, Etainben egy igazi babagyár. Párizsban pedig a Eiffel-torony úgy világít, mint egy karácsonyfa!</p>

A karácsonyi felvonulások közül nagy hagyománya van a franciaországi Nancy utcáin minden évben megtartott parádénak, ahol 100 ezer ember várja, hogy megláthassa Szent Miklóst és híres kocsiját, valamint a pompás tűzijátékot. Pazarul feldíszített kocsik vonulnak végig az utcákon, és a hideg ellenére rengetegen várják a Szent Miklóst szállító járművet. Majd pazar tűzijáték zárja a napot.

Nézze meg a videót:

Ha pedig karácsony, akkor ajándékok! Melyik kislány ne örülne egy gyönyörű babának? Franciaországban, Etain városában találjuk az utolsó francia játékbabagyárat, ahol a világ legszebb babái készülnek. Mindeféle méretben, színben, a pelenkástól a kislányon át az ápolónőig. Közvetlenül a gyár mellett található a babamúzeum, és az érdeklődők vásárolhatnak is a gyönyörű játékok közül.

Nézze meg a videót:

Az Eiffel-torony az év minden napján gyönyörű fényárban úszik, de karácsonykor még különlegesebb díszítést kap Párizs büszkesége. Az óriási tornyot minden órában öt percre úgy világítják ki, mintha egy nagyra nőtt karácsonyfa lenne.

Nézze meg a videót:



Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!