Nagyvilág

2011.01.15. 07:22

Amputálták Gábor Zsazsa jobb lábát

<p>Amputálták Gábor Zsazsa jobb lábának nagy részét - közölte helyi idő szerint pénteken Los Angelesben a színésznő férje. Frederic von Anhalt szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert a végtagon kezdődött fertőzés terjedni kezdett, és rövid időn belül életveszélyessé válhatott volna. Az orvosok szerint a 93 éves egykori szépségkirálynő továbbra is gyenge, és állandó megfigyelésre szorul.</p>

"Rövid időn belül meghalt volna, mivel a fertőzés terjedni kezdett" - mondta Frederic von Anhalt az AFP-nek, nem sokkal azután, hogy kitolták a feleségét a műtőből. Hozzátette: Zsazsa jelenleg az intenzív osztályon van. "Kinyitotta a szemét, rám nézett, és volt egy kis mosoly is. Jól van" - fogalmazott a színésznő férje.

Az egykori szépségkirálynő újév óta van kórházban, ahol fekélyes lábát eddig antibiotikumokkal kezelték. Az orvosok azonban az elmúlt napokban úgy döntöttek, hogy mivel a fertőzés elérte a lábszárcsontot, térd fölött amputálni kell Gábor Zsazsa jobb lábát.

Frederic von Anhalt szerint az orvosok tanácsára a műtét előtt nem közölték a feleségével, hogy amputálják a lábát, mivel nem akarták, hogy a sokkoló hír hatására felmenjen a vérnyomása. "Az orvosok azt mondták, hogy az első három-négy napban nem is fogja tudni, hogy elvesztette a lábát. Aztán amikor lassanként rájön, akkor beszélnem kell majd vele" - fogalmazott a férj.

Gábor Zsazsa egészsége az elmúlt években gyors romlásnak indult: egy 2002-es autóbaleset után részlegesen lebénult és tolószékbe kényszerült, 2005-ben pedig agyvérzést kapott. Tavaly júliusban csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, majd miután állapota rosszabbodott, augusztusban papot hivatott magához, hogy feladja az utolsó kenetet. A lábán lévő fertőzést november óta kezelik.

A magyar származású színésznő az ötvenes években futott be Hollywoodban. 1952-ben játszott John Huston Moulin Rouge-ában, és szerepelt Orson Welles 1958-as, A gonosz érintése című filmjében is. Gábor Zsazsa azonban leginkább kicsapongó életmódjáról, rendőri ügyeiről és összesen kilenc házasságáról volt ismert.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!