Nagyvilág

2011.01.08. 09:17

Súlyos összecsapások a magas élemiszerárak miatt Algériában

<p>Meghalt egy 18 éves fiatalember az emelkedő élelmiszerárak és munkanélküliség miatt kirobbant zavargásokban Algériában - jelentette az El Habar (Hírek) című helyi napilap. Az észak-afrikai ország több városában is tüntetnek.</p>

Azzedine Lebza azonnal meghalt, amikor egy golyó eltalálta az Algírtól 300 kilométerre lévő Lahdzsel városában - írja az El Habar. A beszámoló szerint a tüntetők meg akarták szállni a város postahivatalát és egy kormányzati épületet, de a rendőrök feltartóztatták őket. A főként fialalokból álló tömeg összecsapott a rendfenntartókkal, és ekkor kapta a végzetes lövést a fiatal.

Pénteken más városokban, köztük Algírban is tartottak demonstrációkat, annak ellenére, hogy az imámok nyugalomra szólítottak föl. A vallási vezetők azután emeltek szót, hogy már több napja hasonló megmozdulások voltak az emelkedő élelmiszerárak és munkanélküliség miatt. A Nemzetközi Valutalap adatai szerint a 30 év alattiak 75 százalékának nincs munkája Algériában.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!