Nagyvilág

2011.01.10. 17:15

Tornalja volt polgármestere továbbra is vizsgálati fogságban

<p>Tornalja - A Nagyrőcei Járásbíróság hétfőn délelőtt előzetesen megtárgyalta a Dubovský László, Tornalja egykori polgármestere ellen hűtlen kezelés és hivatali jogkörrel való visszaélés ügyében emelt vádakat, majd kitűzte a főtárgyalás napját - tájékoztatott a Besztercebányai Kerületi Bíróság szóvivője.</p>

A bíróság szóvivője elmondta, hogy a hétfői nyilvános tárgyalás a vádlott jelenléte nélkül, de beleegyezésével zajlott. Dubovský Lászlót ugyanis jelenleg a trencséni börtönkórházban ápolják. A főtárgyalást február 21-én, illetve 28-án tartják.

A bíróság egyben elutasította Dubovský újabb kérelmét a vizsgálati fogságból való szabadon bocsátására, indoklásuk szerint ugyanis továbbra is fennáll a veszélye, hogy megszökik. A volt polgármester ügyvédje fellebbezett a döntés ellen, amit legközelebb a kerületi szerv fog majd elbírálni.

Tavaly áprilisban a bíróság nem jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte Dubovskýt, a letöltendő büntetést azonban másfél évre felfüggesztette.

Előzmények
Dubovský 2009 novemberében mondott le polgármesteri tisztségéről, amikor már több rendbeli hivatali jogkörrel való visszaélés ügyében folytattak ellene nyomozást. A tavaly májusi időközi helyhatósági választásokon viszont ismét győzni tudott. Alig másfél hónappal később azonban a rendőrség körözést indított ellene, ugyanis elszökött, miközben a hatóság bizonyos dokumentumok bemutatását kérte tőle. Több mint ötven nap telt el, mire a rendőrség kézre kerítette, azóta vizsgálati fogságban van Dubovský László.

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!