Nagyvilág

2011.02.19. 16:29

Reding minden uniós tagállamban megvizsgálná a médiaszabályozást

<p>Nemcsak Magyarországon, de tíz másik európai uniós tagállamban is problémák lehetnek a médiatörvénnyel - mondta Viviane Reding, az Európai Bizottság alapjogokért felelős biztosa a Der Standard című osztrák liberális napilapnak.</p>

A luxemburgi politikus - aki korábban az információs társadalomért és a médiáért felelt a bizottságban - az interjúban azt mondta, bár a médiát szabályozó törvények a tagállamok hatáskörbe tartoznak, nem biztos, hogy ez jó is így. A bizottság alelnökeként is megnyilvánuló Viviane Reding szerint a magyar médiatörvény miatti vita ráirányította a figyelmet a kérdésre, és érdemes lenne mind a 27 tagállam médiaszabályozását megvizsgálni, érdekességeket lehetne bennük találni.

Azt is mondta, hogy nyilván lehetne jó példákat is találni. Felidézte, hogy javaslatát, amelyben a politikától független médiahatóságok felügyelnék a média működését a tagállamokban, 24 tagállam "hangosan" ellenezte, köztük Ausztria is. Talán Magyarország esete megváltoztatja ezeket a véleményeket - zárta a biztos az interjút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!