Nagyvilág

2011.02.12. 07:58

Szívritmus-szabályozót kapott Riccardo Muti

<p>Szívritmus-szabályozót ültettek a világhírű olasz karmester, Riccardo Muti szervezetébe, miután kiderült, hogy szívritmuszavar miatt ájult el a Chicagói Szimfonikus Zenekar múlt heti próbáján.</p>

A Northwestern Memorial kórház kardiológusai szerint a beültetett pacemaker a jövőben megakadályozza majd a hasonló baleseteket. Mint közölték, a most beültetetthez hasonló szabályzóval élő páciensek "teljes és aktív életet élnek", így a 69 éves Mutinak sem kell aggódnia a felépülése miatt.

Az olasz zenész múlt csütörtökön ájult el az általa vezetett zenekar egyik próbáján. Az esés miatt Muti több helyen megsérült az arcán. Törött állkapcsát hétfőn műtötték meg, és akkor kezdték kivizsgálni, hogy mi okozhatta a rosszullétét. Azóta, hogy tavaly átvette a chicagói szimfonikusok zenei vezetését, a karmester másodszor lett olyan rosszul, hogy le kellett mondania koncerteket. Októberben hasi fájdalmai miatt kezelték, és a kivizsgálás után az orvosok úgy vélekedtek, hogy fizikai kimerültség okozta az egészségügyi problémáit.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!