Nagyvilág

2011.03.05. 19:31

Megkezdődött a riói karnevál

<p>Rio de Janeiro - Megkezdődött a karnevál Rio de Janeiróban, ahová mintegy 800 ezer brazil és külföldi turistát várnak a szervezők a nagy múltú rendezvényre.</p>

Az utcabál pénteki nyitónapjára is százezrek tódultak az utcákra, ám a karnevál hagyományosan a hétvégén éri el a csúcspontját. A város híres szambaiskolái vasárnap és hétfőn mutatják be táncprodukcióikat, ekkor választják majd meg a karnevál királynőjét is.

A karneválra rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készült a város rendőrsége: 50 ezer biztonsági embert helyeztek szolgálatba és több tucatnyi térfigyelő kamerát állítottak üzembe. A szervezők ugyanis megpróbálják a lehető legbiztonságosabbá tenni a karnevált, főleg, hogy a fesztivál előtt több tragédia is történt az országban.

Hétfőn 16 ember vesztette életét, amikor egy előzetesen rendezett utcabálon a táncoló tömegbe csapódott egy elszakadt elektromos kábel. Február elején a szambaiskolák raktára égett le a fesztiválra készített jelmezekkel együtt, később pedig egy 21 éves lány halt meg, miután lezuhant egy karneváli kocsiról Rio de Janeiróban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!