Nagyvilág

2011.03.28. 21:16

Nagy erejű bombát hatástalanítottak egy észak-ír bíróságnál

<p>Nagy erejű bombát hatástalanítottak a brit hadsereg bombaszakértői hétfőn Észak-Írország második legnagyobb városában. A bombát egy bírósági épület parkolójában, egy lopott autóban fedezték fel, figyelmeztető telefonhívások után.</p>

Az éles szerkezetet vasárnap este találták meg az észak-ír hatóságok Londonderry város bíróságának parkolójában. A házi készítésű bombát egy lopott autóban rejtették el. A rendőrség közlése szerint az ötven kilogramm TNT-nek megfelelő erejű robbanóanyagot és egy söröskorsót használtak fel a bomba elkészítéséhez.

A bombára több figyelmeztető telefonhívás után bukkantak a hatóságok. A robbanószerkezet miatt ki kellett üríteni egy közeli öregek otthonát, ahonnan nagyjából negyven idős embert evakuáltak az este. A bombát ellenőrzött robbantásokkal semmisítették meg a brit hadsereg szakértői. A bomba miatt szünetelt a munka hétfőn a bíróságon.

Az észak-ír hatóságok gyanúja szerint köztársaságpártiak telepítették a bombát.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!