Nagyvilág

2011.04.02. 18:21

Véget ért a túszdráma a Fülöp-szigeteken

<p>Tizenhat embert ejtettek négy napra foglyul fülöp-szigeteki törzsi fegyveresek. Akciójukkal éppen egy hasonló fegyveres túszejtésért elítélt vezetőjüket akarták kiszabadítani a börtönből.</p>

Az emberrablók azzal fenyegetőztek, hogy kivégzik túszaikat - közöttük iskolás gyerekeket -, ha nem teljesítik követeléseiket. A foglyok végül sértetlenül megúszták az eseményt. Az eset az ország egy távoli városában, La Prosperidadban, az erőszak által gyakran sújtott Mindanao szigetén történt.

Reyjoy Brital, a túszejtők korábbi kommunista lázadó vezetője, a Manobo törzs főnökének, Ondo Pereznek és három társának a szabadon engedését követelte. Ők 2009 óta vannak börtönben, mert ugyanebben a városban túszul ejtettek 79 embert.

A hatóságok most a túszejtőknek szabad elvonulást ígértek, ha elengedik a közeli hegyekbe magukkal hurcolt túszaikat, de miután a gyerekek és a velük lévő tanárok négy nap után kiszabadultak, letartóztatták a hat fegyveres emberrablót, akik egyébként mind rokonai Ondo Pereznek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!