Nagyvilág

2011.05.27. 16:09

Videó: Hová utazzunk nyáron? Costa del Sol!

<p>A Costa del Sol, spanyolul a "Napos Part", melyet sokan "Európa Kaliforniájának" neveznek, Spanyolország egyik legváltozatosabb üdülőhelye.</p>

Costa del Sol egy gyönyörű tájegység. Spanyolország egyik legismertebb, és a legnépszerűbb részének számító, csodálatos szépségű Andalúzia rendkívül gazdag kulturális örökségeit, hangulatos kis "fehér" falvait, csodálatos városait, történelmi emlékeit, a Sierra Nevada hegyeit, és persze csodálatosan szép, tiszta, és napsütéses tengerpartokat kínálja az odautazónak.

Az Európa legdélibb részén, Afrikához közel található Costa del Sol Európa legkedvezőbb éghajlatával rendelkezik: egész évben süt a nap, és kellemes a hőmérséklet. Azt mondják, itt még télen is lehet fürödni a tengerben. Télen a síelés, nyáron pedig a golfozás szerelmeseit is várja a Costa del Sol és Andalúzia.

Videó: Costa del Sol


A Costa del Solon való üdüléskor - közelsége miatt - a hivatalosan Nagy-Britanniához tartozó Gibraltár meglátogatása is megfontolandó.

Amit érdemes megnézni:

  • Benalmadena : Malaga városától 12 km-re nyugatra, Torremolinos, és Fuengirola között  található településen a nyugati világ legnagyobb buddhista sztúpája  található, amely 33 méter magas, és 2003-ban építették. Benalmadena Costa a strandok, a diszkók, és a szállodák, és a kikötő színhelye. Rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt a város. Ilyenek a SeaLife Aquarium, a Selwo Marina (egy delfinárium, pingvinekkel, és egyéb tengeri élőlényekkel), és a Parque Paloma (egy park, egy nagy tóval, és vadállatokkal). A két városrész között az Arroyo de la Miel áll, amely eredetileg egy külön település volt. Itt is számos attrakció található, pl. a Tivoli World vidámpark, vagy a teleferico, amely a 769 méter magas Calamorro hegy tetejére visz fel, ahonnan csodás kilátás nyílik a Sierra Nevadára, és a Giblaltárra.
  • Casares: Casares egy tipikus andalúz, hófehér városka egy domb tetején, sziklába vájt, régi mór épületekkel. A domb tetején lévő arab várból csodás kilátás nyílik a városra, az odavezető úton pedig igazi andalúz, roppant barátságos és vendégszerető spanyol hölgyekkel, és urakkal találkozhatunk, amint dolgoznak, vagy barátkoznak a helyiekkel. Casares ajánlható azoknak, akik szeretnének egy kicsit kimenekülni a zsúfolt strandok világából, hisz a városka szinte teljesen érintetlen turizmus szempontjából.
  • Estepona: A városban mikroklímájának köszönhetően az év 325 napján süt a nap. A turizmus térhódítása ellenére Esteponáról elmondható, hogy még megtartotta természetes báját. Inkább az ínyencek kedvenc helye: a helyi spanyol konyhától, sok mediterrán ételig (pl. olasz, francia), itt minden fogyasztható. Érdekes kirándulás lehet innen Gibraltár, amely Esteponától 40 perc autózásra található, és ahol vámmentes vásárlás lehetséges, valamint több más nevezetességet (pl. barlangokat) tartogat.
  • Fuengirola: Fuengirola híres tiszta, szépen karbantartott, 7 kilométeres homokos tengerpartjáról. Bár népszerűsége révén rendkívül beépített, sok történelmi emlék (pl. egy római villa maradványa), és park található a településen, és megcsodálhatjuk a régi, és az új kikötőt, ahova minden héten friss halárú érkezik. Az állatkertben Andalúzia növény- és állatkülönlegességeit, és egyéb természeti szépségeiben gyönyörködhetünk, a keddi, és szombati piacon egy igazi spanyol piacot ismerhetünk meg, miközben friss, lédús spanyol gyümölcshöz jutunk, a Sohail vár tornyából pedig beláthatjuk az egész partot. Mindenképp megemlítendő még a Fuengirola központjában található a Pueblo Lopez, amely egy tipikus andalúz faluhoz hasonlít, gyönyörű, fehér házaival.
  • Malaga: Andalúzia modern, csodaszép kikötővárosa. Malaga a Costa Del Sol , azaz a napos part központja, és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán egészen kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. A gyönyörű vidéket már a Főníciaiak is felfedezték. 
  • Marbella: Marbella a Costa del Sol legexkluzívabb, legelegánsabb üdülőhelye, a gazdagok, és szépek városa. Több herceg, és trónörökös, híres politikusok, olajmágnások, valamint olyan híres színészek nyaralnak itt, mint Sean Connery, vagy Antonio Banderas. A Ferrarik és Porschék sora Monte Carlohoz teszi hasonlóvá a járműparkot. Az elegáns üzletek, éttermek, és a hírességek luxusvillái mellett, Marbella óvárosában kanyargós, szűk utcácskákat, hangulatos tereket, és régi, római, és mór műemlékeket fedezhetünk fel.
  • Mijas: A Costa del Sol szívében, dombvidéken, 400 méteres magasságban fekvő Mijas fehérre festett házaival egy tipikus, roppant hangulatos andalúz kisváros. Itt található a Ferias, Spanyolország egyik legősibb bikaviadal-arénája. Mijasban számos sport és vízisport űzhető.
  • Nerja: Nerjának régi története, és több ősi látványossága van: a Nerjai cseppkőbarlangban 1959-ben felfedezett őskori festmények ma Spanyolország 3. leglátogatottabb nevezetességének számítanak. A barlangrendszer egyik barlangjában koncerteket is hallgathatunk. Ezen kívül, többek között, római emlékeket is találhatunk a városban. Nerja tengerpartja is gyönyörű: csodás öblöket fedezhetünk fel a sziklák mögött. Nerja a túrázok, és búvárok paradicsoma is. A híres Burriana strandon, amely az egyik kékzászlós tengerpartnak számít, több vízisportot is kipróbálhatunk. Ráadásul, sok más costa del soli üdülőhelytől eltérően, itt tömeg sincs a strandon. A gyönyörű kék tengerről, és a hegyekről csodálatos fotókat készíthetünk, ha ellátogatunk Nerja kilátófennsíkjára, melyet Európa teraszának hívnak. Nerja óvárosa pedig a tipikus andalúziai faluk hangulatát nyújtja szűk utcáival, és fehér házaival. A Chillar vízesés is egy olyan látványosság, amely nem hagyható ki, ha Nerjába látogatunk.
  • Puerto Banus: Puerto Banus a világ egyik leghíresebb kikötője: az 1970-ben nyílt Puerto a szupergazdagok luxusjachtjait fogadja, akik aztán a Banos méregdrága üzleteiben "shoppingolnak". A kikötőben a világ leggazdagabb embereinek luxushajói, és -jachtjai találhatók. Puerto Banusban a világ leghíresebb divatházainak, és legdrágább, legexkluzívabb márkáinak mind van üzlete, de a turisták számára is találhatók itt megfizethető árszinvonalú butikok. Ha pedig meguntuk a vásárolgatást, például betérhetünk egy helyi, hangulatos halétterembe. Puerto Banus éjszakai élete is nagyon mozgalmas, itt aztán alaposan kiszórakozhatja magát az ember.
  • Ronda: Ronda neve ellenére elképesztően szép hely! Kb. 50 kilométerre északra Marbellától egy csodálatos világ, és az igazi Spanyolország tárul az utazó szeme elé. A Guadalevin folyó mély szurdoka felett átívelő három híd az építészet csodája, legmagasabbjuk, a Puento Nuevo 120 méter magas. A szakadék valósággal kettévágja Ronda lenyűgöző városát. Rondában a természeti szépségek, és a mór házak mellett többek között Spanyolország legrégebbi és egyik legcsodálatosabb, lenyűgöző szépségű, ma már ritkán használt bikaviadal-arénáját is megcsodálhatjuk.
  • San Roque: San Roque fehér városa 109 méterrel a tengerszint felett található. San Roque egy kifejezetten szép, történelmi város, bár a régi épületeket már körbevették a modern építmények. Több szép egyházi épületet is találhatunk itt, például a Saint Roch kápolnát, vagy a Paris templomot. San Roque 72 lyukas golfpályája egyike a Costa del Sol három legjobb golfpályájának.
  • Torremolinos: Costa del Sol legnagyobb üdülőhelyének számít, számos kávézóval, kocsmával, étteremmel, pörgős éjszakai élettel, rengeteg szórakozóhellyel, és persze az elmaradhatatlan vízi aquaparkkal, amely itt az Aqualand nevet viseli, valamint vidámparkkal. A kulturális élményeket keresők, és a Spanyolországot megismerni szándékozók ne Torremolinost válasszák, de azok, akik egy felejthetetlen, aktív, bulizással, és élményekkel teli nyaralásra vágynak, mindenképpen.



Nagyobb térképre váltás

Kapcsolódó videók:

Hová utazzunk nyáron? ALANYA!

Elképesztő utazás: Vonattal a tengeren Velencébe


</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!