Nagyvilág

2011.06.10. 18:26

Halálra csíptek a méhek egy férfit Ukrajnában

<p>Egy teljes méhraj támadott meg egy férfit az ukrajnai Csernyihiv megyében. A gyors orvosi beavatkozás sem segített rajta – írja az ukrán Komszomlszka Pravda.</p>

Az 53 éves méhész a jelek szerint egy méhrajt próbált befogni éppen, amikor a rovarok megtámadták. A kórházba szállítását követően az eszméletlen férfin több mint kétszáz csípést számoltak össze az orvosok, akik hiába küzdöttek két órán keresztül az életéért, az allergiás sokkot kapott méhész meghalt anélkül, hogy magához tért volna.

A halálát követően megállapították, hogy a férfi meglehetősen ittas volt. Nyikolaj Danyilenko, a megyei méhészek szövetségének elnöke az újságíróknak elmondta, hogy a méhek nagyon kényesek az intenzív szagokra, az alkoholra különösen.

– A méhekhez úgy kell közelítenünk, mintha templomba mennénk – mondta Danyilenko. – Nem szabad használni sem izzadásgátló dezodort, sem parfümöt, sőt még a fokhagyma fogyasztása sem ajánlott, az alkoholról nem is beszélve.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!