Nagyvilág

2011.11.02. 09:41

Tovább görög az euróválság?

<em>Kis túlzással egész Európa megdöbbenéssel fogadta a görög miniszterelnök bejelentését arról, hogy az elmúlt heti európai uniós csúcsértekezleten elfogadott, az ország megsegítését célzó mentőcsomagról népszavazást rendeznek</em>. <strong>Tarnavölgyi Gergely jegyzete</strong>

Kis túlzással egész Európa megdöbbenéssel fogadta a görög miniszterelnök bejelentését arról, hogy az elmúlt heti európai uniós csúcsértekezleten elfogadott, az ország megsegítését célzó mentőcsomagról népszavazást rendeznek. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Ha a hellének elvetik a népszavazáson az európai hitelmegállapodást, az akár Görögország államcsődjéhez is vezethet. Úgy hírlik, Papandreu görög miniszterelnök a referendum kiírásáról meghozott döntés előtt nem konzultált az európai vezetőkkel. A lépés pedig újfent bizonytalanságot eredményezett az eurózóna jövőjének szempontjából.

Azt pedig talán csak a nagy Zeusz tudná megmondani, milyen további következményei lesznek a görög államfő hirtelen jött bejelentésének.

Egy biztos: az európai tőzsdék kedden zuhanni kezdtek...

Tarnavölgyi Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!