Nagyvilág

2012.02.12. 14:37

Hideg idő - Tovább nőtt a fagyhalálok száma Lengyelországban

Varsó, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - Tovább nőtt a megfagyottak száma Lengyelországban, ahol január vége óta kihűlés következtében már 82-en haltak meg, közülük 6-an az utóbbi 24 órában.

Varsó, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - Tovább nőtt a megfagyottak száma Lengyelországban, ahol január vége óta kihűlés következtében már 82-en haltak meg, közülük 6-an az utóbbi 24 órában.Rendőrségi statisztikák szerint a múlt év azonos időszakában 15-en fagytak meg Lengyelországba. A múlt évhez viszonyítva a rossz és elavult fűtés- és szellőzőrendszerek áldozatainak a száma is nőtt.

Pawel Fraczak, a tűzoltóság szóvivője szerint az utóbbi 24 órában 9 ember halt meg különféle tűzesetekben, és 26 személy sérült meg. Az egész országban január vége óta csaknem 6500 tűzesetben 59-en haltak meg.

Lengyelországban a hét elején enyhültek a fagyok, de csütörtökön este visszatért a szibériai hideg. Az ország délkeleti részében fekvő Bieszczady-hegységben szombat hajnalban ismét mínusz 30 fok-Celsius alá süllyedt a hőmérséklet, de vasárnap reggel már néhány fokkal "melegebb" volt. Az egész országban mínusz 15-20 fok közötti hőmérsékletet mértek, napközben pedig átlagosan tíz fokkal melegedett fel a levegő. A meteorológusok hétfőtől további enyhülésre számítanak.

- Bata Alexandra, az MTI tudósítója -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!