Nagyvilág

2012.03.03. 12:13

Fókuszban a civil kapcsolatok és a gazdaság a kínai népfront ülésszakán

Peking, 2012. március 3., szombat (MTI) - A civil diplomácia erősítését, a kínai kultúra globálissá tételét, az etnikai szolidaritás fokozását, a tajvani kapcsolatok erősítését és a tengeren túli kínaiak szerepének növelését említette egyebek között a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület (KNPTT) országos bizottságának elnöke, Csia Csing-lin (Jia Qinglin)beszámolójában a népfront jellegű szervezet szombaton kezdődött ülésszakán.

Peking, 2012. március 3., szombat (MTI) - A civil diplomácia erősítését, a kínai kultúra globálissá tételét, az etnikai szolidaritás fokozását, a tajvani kapcsolatok erősítését és a tengeren túli kínaiak szerepének növelését említette egyebek között a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület (KNPTT) országos bizottságának elnöke, Csia Csing-lin (Jia Qinglin)beszámolójában a népfront jellegű szervezet szombaton kezdődött ülésszakán. A kínai központi televízió riportjai a március 13-ig tartó pekingi ülésszakhoz kapcsolódóan azt hangsúlyozzák, hogy a napirenden lévő témák között kiemelt helyen szerepel a lassuló gazdasági növekedés, az elengedhetetlenül szükséges reform és a társadalmi stabilitás összefüggéseinek vizsgálata.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!