Nagyvilág

2012.03.08. 08:03

Millió nőnapi rózsaszál a mérges feleségnek

Az Alla Pugacsova, illetve Csongrádi Kata által is megénekelt millió vörös rózsaszállal szeretné kiengesztelni haragvó feleségét egy bűnbánó kazah férj.

Az Alla Pugacsova, illetve Csongrádi Kata által is megénekelt millió vörös rózsaszállal szeretné kiengesztelni haragvó feleségét egy bűnbánó kazah férj.A kazahsztáni Kizilorda városában lakó férfi egymillió szál vörös rózsát rendelt a március 8-i nőnap alkalmából a felesége részére az egyik helyi virágkereskedésnél. Az Ekszpressz K című helyi újság úgy tudja, hogy a megrendelést a virágbolt teljes komolysággal kezeli, mivel a férj egy jelentős összegű előleg befizetésével nyomatékosította a vásárlási szándékát.

Az egymillió darab, mélyvörös, egyforma szárhosszúságú virágot egy holland cégnek kell leszállítania csütörtök reggelre a megrendelő által megjelölt lakcímre. A kirgiz lap úgy tudja, hogy a bűnbánó férj azt követően szánta rá magát erre az egetverő gesztusra, hogy a minap egy családi veszekedés során csúnyán összeveszett a nejével, akit ezúton szeretne kiengesztelni.

A megrendelt rózsák vételáráról nem nyilatkoztak a kizilordai virágkereskedésnél. Csupán annyit árultak el, hogy a vásárlandó virágok hatalmas számára tekintettel jelentős kedvezményt fognak felszámítani. A kazahsztáni virágboltokban mindenesetre jelenleg mintegy 1000 forintnak megfelelő tengét kérnek el egy-egy szál Hollandiából származó rózsáért. A szerelmetes, bőkezű és -zsebű férj kilétét még az ukrán Korreszpondent hírportálnak sem sikerült kiderítenie. Csupán annyi bizonyos, hogy egy átlagos kazah általános iskolai tanító körülbelül 30 szál rózsát tudna venni egyhavi fizetéséből.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!