Nagyvilág

2012.03.10. 10:39

Percenként 2.400 ruhát értékesített tavaly a legnagyobb e-kereskedő Kínában

Szerencsi Ágnes, az MTI tudósítója jelenti:     Sanghaj, 2012. március 10., szombat (MTI) - Az év során értékesített ruhák egymás mellé téve a Földtől a Holdig érnének, a házhoz szállított csomagokból pedig havonta egy gízai Kheopsz-piramist lehetett volna felépíteni - derül ki az Alibaba Csoporthoz tartozó vállalat 2011-es év fogyasztási statisztikáit összegző jelentéséből.

Szerencsi Ágnes, az MTI tudósítója jelenti:

    Sanghaj, 2012. március 10., szombat (MTI) - Az év során értékesített ruhák egymás mellé téve a Földtől a Holdig érnének, a házhoz szállított csomagokból pedig havonta egy gízai Kheopsz-piramist lehetett volna felépíteni - derül ki az Alibaba Csoporthoz tartozó vállalat 2011-es év fogyasztási statisztikáit összegző jelentéséből.

     A legnagyobb e-kereskedő meglepő trendekkel is szolgáló tanulmányából kiderül: tavaly mintegy 310 millió háztartási berendezést, 130 millió kiegészítőt és 84 millió játékot vettek az onlájn vásártéren a kínaiak. A taobao.com napi látogatóinak száma 2010-hez képest 120 százalékkal nőtt, s 2011-ben elérte a 120 milliót, ők naponta átlagosan 200 millió jüan (7,2 milliárd forint) értékben vásároltak a honlapon.     A jelentés a vállalatok számára regionális statisztikákkal is szolgál. Ebből kiderül például, hogy a legtöbb kultúrával, zenével és egészséggel kapcsolatos terméket a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban értékesítették. A legtöbb Apple-terméket és Steve Jobs-relikviát Csiangszu (Jiangsu) tartományban rendelték, a legtöbb bébiterméket Belső-Mongóliában, míg a legtöbb biciklit Hunan tartományban. A legéhesebb tartomány címet tavaly a közép-kínai Kujcsou (Guizhou) tartomány érdemelte ki, ahol átlagosan mintegy 6.500 jüant (234 ezer forint) költöttek ételre az év során.     A felmérésből az is kiderül: a vállalatok saját honlap helyett mind inkább a Taobaot választják termékeik internetes értékesítéséhez, így tett többek közt a L Oreál, a Samsung, a Microsoft, a Motorola, a HP és a Dell is. A Taobao Mall, az e-kereskedelmi óriás vállalatokat a fogyasztókkal közvetlenül összekötő ága (B2C) jelenleg több mint 400 ezer regisztrált felhasználót jegyez, oldalán több mint 50 ezer üzlet és 70 ezer márka képviselteti magát.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!